Go Back   2019 2020 Student Forum > Management Forum > Main Forum



 
Thread Tools
  #1  
Old 2nd August 2014, 10:16 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Canara Bank Probationary Officers exam previous year question papers

Will you please share with me the Canara Bank Probationary Officers exam previous year question papers as it is very urgent for me?
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread
State Bank of India Probationary Officers exam last year question papers
State Bank of India Probationary Officers exam previous year question papers
Probationary Officers post exam previous year question papers of State Bank of India
Probationary Officers exam past year question papers of State Bank of India
Federal Bank Probationary Officers exam previous year question papers
Past year question papers of State Bank of India probationary officers post exam
Probationary exam previous year question papers of Bank of Baroda
Karur Vysya Bank PO Probationary Officers exam last year question papers
Canara bank probationary exam previous year question papers
Punjab National Bank Probationary Officer exam previous year question papers
Indian Overseas Bank Probationary Officers exam last year question papers
ICICI Bank Probationary Officers post previous year question papers in PDF format
State Bank of India Probationary Officers post exam previous year question papers
State Bank of India Probationary Officers exam post previous year question papers
Previous year question papers of Union Bank of India of Probationary Officers exam
Union Bank of India probationary officers exam last year question papers
Bank of Baroda Probationary Officers exam previous year question papers
State Bank of India Probationary officers exam previous year question papers in PDF
Probationary officers exam last year question papers of State bank of India
State Bank of India Probationary Officers exam last year question papers in PDF forma
  #2  
Old 2nd August 2014, 12:12 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 21,055
Default Re: Canara Bank Probationary Officers exam previous year question papers

As you want to get the Canara Bank Probationary Officers exam previous year question papers so here it is for you:

Read the following passage carefully and answer all questions given below it.
John Maynard Keynes, the trendiest dead economist of this apocalyptic moment, was the godfather
of government stimulus. Keynes had the radical idea that throwing money at recessions through
aggressive deficit spending would resuscitate flatlined economies- and he wasn’t too particular
about where the money was thrown. In the depths of the Depression, he suggested that the
Treasury could “fill old bottles with banknotes, bury them at suitable depths in disused coal mines”
then sit back and watch a money-mining boom create jobs and prosperity. “It would, indeed, be
more sensible to build houses and the like, “he wrote, but “the above would be better than
nothing.”
As President-elect Barack Obama prepares to throw money at the current downturn-a stimulus
package starting at about $800 billion, plus the second $350 billion chunk of the financial bailoutwe
all really do seem to be Keynesians now. Just about every expert agrees that pumping $1 trillion
into a moribund economy will rev up the ethereal goods-and-services engine that Keynes called
“aggregate demand” and stimulate at least some shortterm activity, even if it is all wasted on
money pits. But Keynes was also right that there would be more sensible ways to spend it. There
would also be less sensible ways to spend it. A trillion dollars’ worth of bad ideas-sprawl-inducing
highways and bridges to nowhere, ethanol plants and pipelines that accelerate global warming, tax
breaks for overleveraged McMansion builders and burdensome new long-term federal entitlementswould
be worse than mere waste. It would be smarter to buy every American an iPod, a set of
Ginsu knives and 600 Subway foot-longs.
It would be smarter still to throw all that money at things we need to do anyway, which is the goal
of Obama’s upcoming American Recovery and Reinvestment Plan. It will include a mix of tax
cuts, aid to beleaguered state and local governments; and spending to address needs ranging from
food stamps to computerized health records to bridge repairs to broadband network to energyefficiency
retrofits, all designed to save or create 3 million to 4 million jobs by the end of 2010.
Obama has said speed is his top priority because the faster Washington injects cash into the
financial bloodstream, the better it stands to help avert a multiyear slump with double-digit
unemployment and deflation. But he also wants to use the stimulus to advance his long-term
priorities : reducing energy use and carbon emissions, cutting middle-class taxes, upgrading
neglected infrastructure, reining in health-care costs and eventually reducing the budget deficits
that exploded under George W. Bush. Obama’s goal is to exploit this crisis in the best sense of the
word to start pursuing his vision of a greener, father, more competitive, more sustainable economy.
Unfortunately, while 21st century Washington has demonstrated an impressive ability to spend
money quickly, it has yet to prove that it can spend money wisely. And the chum of a 1 with 12
zeros is already creating a feeding frenzy for the ages. Lobbyists for shoe companies, zoos, catfish
farmers, mall owners, airlines, public broadcasters, car dealers and everyone else who can afford
their retainers are lining up for a piece of the stimulus. States that embarked on raucous spending
and tax cuttng sprees when they were flush are begging for bailouts now that they’re broke. And
politicians are dusting off their unfunded mobster museums, waterslides and other pet projects for
rebranding as shovel-ready infrastructure investments. As Obama’s aides scramble to assemble
something effective and transformative as well as politically achievable, they acknowledge the
tension between his desires for speed and reform.

1. What, according to Keynes, is the “aggregate demand” ?
(a) Stimulation of a short-term activity
(b) Goods and Services Sector
(c) Attempting to rev up the sluggish economy
(d) Pumping one trillion dollars into economy
Answer: (b) Goods and Services Sector

2. Which of the following is/are corrective measure(s) as part of the long term priorities of
Obama that was an outcome of his predecessor’s regime ?
(1) Countering recession through immediate rescue operations.
(2) Reining the budget deficit.
(3) Creating a more sustainable economy.
(a) (1) & (2) only
(b) (2) & (3) only
(c) (1) & (3) only
(d) None of these
Answer: (d) None of these

3. John M. Keynes was advocate of which of the following suggestions ?
(a) Spending money recklessly during recessions is suicidal
(b) Government stimulus to economy may not help because of red-tapism
(c) Aggressive deficit spending is likely to be fatal for economic meltdown
(d) Exorbitant spending during recessions is likely to boost economy
Answer: (d) Exorbitant spending during recessions is likely to boost economy

4. The author of the passage calls Barack Obama and his team as “Keynesians” because .
(a) Barack Obama and his team have decided to fil old bottles with banknotes
(b) His team is advising Barack to refrain from Keynes’ philosophy
(c) Barack Obama has been reluctant to follow Keynes’ philosophy
(d) Building houses has been under the active consideration of Barack Obama and his team
Answer: (a) Barack Obama and his team have decided to fil old bottles with banknotes

5. Which of the following is TRUE about Keynes’ philosophy ?
(a) Actual spending money during meltdown is more important than where and on what it is spent
(b) Filling old bottles with banknotes and burying them is an atrocious proposal
(c) Government should be selective in approach for spending money during recession
(d) Creating jobs and prosparity during recessions is almost an impracticable proposal
Answer: (c) Government should be selective in approach for spending money during recession

6. According to the author of the passage, food stamps, bridge repairs, etc. are the projects
that .
(a) Do not warrant urgent spending as they have a lower utility value
(b) Need the least investment and priority as compared to building houses for the needy
(c) May not have any favourable impact on attempts to counter recession
(d) None of these
Answer : (d) None of these

7. Obama desires to accelerate the process of pumping money with utmost rapidity as he
believes that it would .
(1) Help create reasonably high employment opportunities
(2) Avoid deflation
(3) Inject cash into the already troubled economy
(a) (1) and (2) only
(b) (2) and (3) only
(c) (1) and (3) only
(d) All (1) (2) and (3)
Answer: (d) None of these

8. Obama’s upcoming American Recovery and Reinvestment Plan focuses on which of the
following ?
(1) Recovery of all debts from the debtors in a phased manner.
(2) Pumping money very liberally in projects that are mandatory.
(3) Investing money recklessly in any project regardless of its utility.
(a) (1) only
(b) (2) only
(c) (3) only
(d) (2) and (3) only
Answer: (d) (2) and (3) only

9. Highways, bridges, ethanol plants, etc. are considered by the author as .
(a) Reasonably appropriate propositions to spend money on
(b) Tax saving schemes bestowed on builders
(c) Imprudent proposals to waste money on
(d) Measures that affect the environment adversely
Answer: (d) Measures that affect the environment adversely
Choose the word which is most OPPOSITE in meaning of the word printed in bold as used
in the passage.

10. Moribund
(a) Declining
(b) Thriving
(c) Waning
(d) Pessimistic

11. Beleaguered
(a) Stressful
(b) Harassed
(c) Carefree
(d) Uneventful

12. Raucous
(a) Strident
(b) Soft
(c) Rough
(d) Unprecedented
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 26th March 2015, 04:37 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Canara Bank Probationary Officers exam previous year question papers

I want to get Canara Bank Probationary Officers exam previous year question paper for doing preparation of this exam ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 26th March 2015, 04:37 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 23,043
Default Re: Canara Bank Probationary Officers exam previous year question papers

As you want to get Canara Bank Probationary Officers exam previous year question paper for doing preparation of this exam so here I am giving you some questions of that paper:

1. India test-fired Agni III on—
(A) May 15, 2008
(B) May 17, 2008
(C) May 20, 2008
(D) May 7, 2008


2. Which one of the following countries is not included in the elite club which India joined after its successful test firing of Agni III—
(A) Russia
(B) U.S.A.
(C) U.K.
(D) France


3. M. Natrajan is—
(A) Scientific Advisor to the Defence Minister
(B) Chief Controller and Programme Director of Agni Missile System
(C) Scientific Advisor to the Prime Minister
(D) None of the above


4. Currently which one of the following organizations is celebrating its golden jubilee (year) ?
(A) ISRO
(B) CBI
(C) DRDO
(D) NASSCOM


5. India and Malaysia held their joint naval exercise at—
(A) Andman island
(B) Nicobar island
(C) Lumut
(D) Kualalampur


6. SERB stands for—
(A) Social Enlightenment and Research Board
(B) Scientific And Engineering Research Board
(C) Scientists’ and Engineers’ Research Board
(D) Science and Engineering Research Board


7. CEP (Circular Error Probability) is associated with—
(A) Prithvi II
(B) Chandryan I
(C) Narco Analysis test conducted on Aarushis’ alleged murderer
(D) The finalization of Indo-US Nuclear deal


8. The country which recently announced to have its own version of Star Wars—
(A) France
(B) Japan
(C) China
(D) North Korea


9. The Indian state which, in May 2008, launched Food Security Scheme—
(A) Andhra Pradesh
(B) Chhattisgarh
(C) Tamil Nadu
(D) Jammu & Kashmir


10. The most coveted award at the 61st Cannes Film Festival was received by—
(A) ‘Hunger’
(B) Line of Passage
(C) ‘The Class’
(D) Three Monkeys


11. The Winner of the Scripps National Spelling Bee Contest is—
(A) Ravi Kumar
(B) Sameer Mishra
(C) Kuljit Singh
(D) None of these


12. ‘Travelling Through Conflict’ is a book written by—
(A) Hamid Ansari
(B) Cherie Blair
(C) Balraj Krishna
(D) Salman Rushdie


13. According to the Global Peace Index released in May 2008, the most peaceful country on the earth is—
(A) New Zealand
(B) Norway
(C) Denmark
(D) Iceland


14. Which of the following was recently granted Navratna status to ?
(A) PGCIL
(B) REC
(C) NALCO
(D) All the above


15. In terms of billionnaire population. Mumbai ranks…… at world level ?
(A) Sixth
(B) Fifth
(C) Fourth
(D) Seventh


16. According to a report, the number of Indians who have a problem of loud snoring during sleep is—
(A) 35 million
(B) 36 million
(C) 40 million
(D) 45 million


17. The government has planned to establish ………… universities of global standards across the country ?
(A) 10
(B) 14
(C) 20
(D) 16


18. The government has increased Minimum Support Price of—
(A) Wheat
(B) Paddy
(C) Cane
(D) None of these


19. India recently refused to accept the offer of funds/loans from World Bank for— (A) Disaster management
(B) North-East projects
(C) Tiger protection
(D) None of the above


20. Yves Saint Laurent recently died. He was a—
(A) U.S.A. film director
(B) First man to go to Mars mission
(C) Renowned fashion designer
(D) An internationally renowned financial expert



Answers:
1. (D) 2. (C) 3. (A) 4. (C) 5. (C) 6. (D) 7. (A) 8. (B) 9. (B) 10. (C) 11. (B) 12. (A) 13. (D) 14. (D) 15. (D) 16. (B) 17. (D) 18. (B) 19. (C) 20 (C)
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 04:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3