Go Back   2019 2020 Student Forum > Management Forum > Main Forum



 
Thread Tools
  #2  
Old 6th October 2014, 04:02 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 23,043
Default Re: ONGC Graduate Trainee sample papers

The ONGC will conduct all India Competitive Recruitment Exam every year. In 2014 the ONGC Graduate Trainee exam was conducted on 22nd June 2014. This is 3 hours paper. You are asking for the ONGC Graduate Trainee exam sample papers.

Here I am uploading a file that contains the ONGC Graduate Trainee exam sample papers. You can download the ONGC Graduate Trainee exam sample papers from here. These papers can help you in preparation of your exams. These are as follows:

1.Women20-20 world Championship was Won By
(A)Australia
(B)England
(C)Pakistan
(D) India
2. Who is the Chairperson of Identification Authority of India
(UIA)?
(A) Dr. M. S. Swaminathan
(B) Nandan Nilekani
(C) B. Shreedharan
(D) M. N. Buch
3. Who won the 2009 Wimbledon ?
(A) Pete Samptas
(B) Rafael Nadal
(C) Roger Federer
(d) John McEnroe
4. Which country has the largest Rail Network in the World?
(A)India
(B) U. K.
(C)China
(D) U.S.A.
5. Who is the Union Law Minister of India?
(A) Sharad Pawar
(B) Kapil Sibbal
(C) Verrappa Moily
(D) Hansraj Bharadwaj
6. The Birthday of Late Sarvepalli Radhakrishnan, ‘President of India’, is celebrated as?
(A)Lawyer’s Day
(B)Teacher’s Day
(C)Children’s Day
(D)Father’s Day
7. Tirupati is in?
(A) Andhra Pradesh
(B) Karnatalca
(C) Tamil Nadu
(D) MP
8. Kanha National Park is situated in which State ?
(A) Andhra Pradesh
(B) Karnatalca
(C) Tamil Nadu
(D) MP
9. River Narmada originates from?
(A) Bhedaghat
(B) Amarkantak
(C) Dindori
(D) Allahabad
10. Gandhiji started Dandi March in 1930
(A) Against atrocities committed on Harijarts
(B) Against imposition of Salt Tax
(C) Against the commencement of Communal Riot
(D) Against prohibition on Indian’s participating in elections
11. Who is the author of “My Experiments with Truth”?
(A)Nehru
(B) Tagore
(C) Gandhi
(D) Jinnah
12. NASA refers to
(A) National Aeronautics and Space Administration
(B) North Atlantic Space Agency
(C) North Airbase and Space Agency
(D) None of the above
13. I.S.O. 9000 is a?
(A) Quality Standard Mark
(B) Space Project
(C) Trade Technique
(d) None of these
14. Who among the following made a film on Mahatma Gandhi?
(A) Aparna Sen
(B) ShyamBenegal
(C) James Ivory
(d) Richard Attenborough
15. ‘Law Day’ is observed on
(A) 26th January
(B) 15th August
(C) 26th May
(d) 26th November
16. Which is the longest sea bridge in the country?
(A) Vidyasagar Sew, Kolkata
(B) Bandra-Worli Sea Link,Mumbai
(C) Bhakra-Nangal Project
(D) None of these
17. Dr. Rajendra Pachauri is a/an?
(A) Banker
(B) Industrialist
(C) Environmentalist
(D) Scientist
18. Who is the author of ‘Discovery of India’?
(A) Jawaharlal Nehru
(B) Mahatma Gandhi
(C) Sarojini Naidu
(D) Indira Gandhi
19. D.N.A. refers to?
(A)Di-oxyribo Nucleic Acid
(B)Di-oxide Nucleic Acid
(C)Different Nucleic Acid
(D) None of these.
20. S.M.S. is?
(A)Short Messaging Sequence
(B)Short Messaging Service
(C)Short Manageable Service
(D)Short and Medium Service
21. Padma Bhushan Award is?
(A) Gallantry Award
(B) Bravery Award
(C) Civilian Award
(d), Literary Award
22. Which city is known as the ‘City of Joy’?
(A)Delhi
(B) Mumbai
(C)Kolkata
(D) Chennai
23. Who won the ASHES Cricket Test Series held in year 2009?
(A)Australia
(B)England
(C)Pakistan
(D) None of these
24. Who appoints a Judge of a High Court?
(A) Governor
(B) Chief Minister
(C) President of i
(D) Chief Justice of India
25. Which of these animals is not shown in the National Emblem of India?
(A)Lion
(B) Horse
(C)Bull
(D) Elephant
26. Which is the Mother State of Chhattisgarh?
(A) Bihar
(B) Uttar Pradesh
(C) Uttarakhand
(D) Madhya Pradesh
27. Who won the men’s 100 m. final race at the recently held 2009 IAAF Athletics World Championship in Berlin?
(A) Tyson Gay of America
(B) Usain Bolt of Jamaica
(C) Asafa Powell of Jamaica
(D) Yang Yon Eun of South Korea
28. The Finance Minister has pro posed replacement of the Income Tax Act by?
(A) The Finance Act, 2008
(B) The Direct Tax Act
(C) The Indian Taxation Code
(D) The Direct Taxes Code
(D) Indore
29. The Earth rotates around an axis pointing towards
(A) the moon
(B) the pole star
(C) the sun
(D) Venus
30. Which one of the following aptly describes the generalised shape of the continents?
(A)Circular
(B) Hexagonal
(C)Rectangular
(D) Triangular
31.An Air India plane recently crashed at …….. Airport
(A) Mumbai
(B) Kolkata
(C) Mangalore
(D) Srinagar
32.Vikas Krishnan was in news Recently. He is a ?
(A) Boxer
(B) Writer
(C)Music Director
(D) Head of VIKAS NGO
33. During 1994-2007 grean house gas Emissions in India Fell By
(A) 25 percent
(B) 30 percent
(C) 35 percent
(D) 40 percent
34.First European Country to Ban Burqua is ?
(A) Belgium
(B) France
(C) UK
(D) Germany
Answers
1 A
2 B
3 C
4 D
5 C
6 B
7 A
8 D
9 B
10 B
11 C
12 A
13 A
14 D
15 D
16 B
17 C
18 A
19 A
20 B
21 C
22 C
23 B
24 C
25 D
26 D
27 B
28 D
29 B
30 D
31 C
32 A
33 B
34 A
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 05:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3