Go Back   2020 2021 Student Forum > Management Forum > Main Forum





 
  #2  
Old 13th August 2014, 03:07 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Default Re: ONGC Graduate Trainee Chemistry previous year question papers

As you want to get the ONGC Graduate Trainee Chemistry previous year question papers so here it is for you:

1 (95.6x 910.3) ÷ 92.56256 = 9?
(A) 13.14
(B) 12.96
(C) 12.43
(D) 13.34
(E) None of these
2. (4 86%of 6500) ÷ 36 =?
(A) 867.8
(B) 792.31
(C) 877.5
(D) 799.83
(E) None of these
3. (12.11)2 + (?)2 = 732.2921
(A)20.2
(B) 24.2
(C)23.1
(D) 19.2
(E) None of these
4.576÷ ? x114=8208
(A)8
(B)7
(C)6
(D)9
(E) None of these
5. (1024—263—233)÷(986—764— 156) =?
(A)9
(B)6
(C)7
(D)8
(E) None of these
6. ?125÷5x ?=6265
(A)1253
(B) 1250
(C)1245
(D) 1550
(E) None of these
7.(42)2÷6.3 x 26 =?
(A)7182
(B) 7269
(C)7260
(D) 7240
(E) None of these
8.384×12×2=?
(A)9024
(B) 9216
(C)6676
(D) 6814
(E) None of these
9.6534÷40÷33=?
(A)3.06
(B) 5.25
(C)4.82
(D) 6.12
(E) None of these
10. ?2704 x ?2209=?
(A)1996
(B)2444
(C)2452
(D)1983
(E)None of these
11.2536+4851—?=3450+313
(A)3961
(B)4532
(C)3624
(D)4058
(E) None of these
12. (2560 x 1.4) +(7400 x 0.6) =?
(A)7512
(B) 9746
(C)6523
(D) 8024
(E) None of these
13. 36%of 850+? %of 592 = 750
(A)73
(B)89
(C)82
(D)75
(E) None of these
14.64%of 2650+40% 0f 320=?
(A)1824
(B) 1902
(C)1829
(D) 1964
(E) None of these
15. 486+32×25—59=?
(A) 514
(B) 528
(C) 599
(D) 507
(E) None of these
16. 1827÷ 36 x ?=162.4
(A)4.4
(B)3.2
(C)2.1
(D) 3.7
(E) None of these
17. 1008÷36=?
(A)28
(B) 32.5
(C)36
(D) 22.2
(E) None of these
18. 56.21 +2.36+5.41 —21.4+1.5=?
(A)40.04
(B) 46.18
(C)44.08
(D) 43.12
(E) None of these
19. 65%of 320+?=686
(A) 480
(B) 452
(C)461
(D) 475
(E) None of these
20. 83250÷?=74×25
(A)50
(B) 45
(C)40
(D) 55
(E) None of these
21. ?7744=?
(A)88
(B)62
(C)58
(D)78
(E)None of these
22.35%of ?=242
(A)729
(B)652
(C)693
(D)759
(E) None of these
23. 1256+4813+765=?
(A)5642
(B) 5876
(C)6788
(D) 6878
(E) None of these
24. 22 x4+(?)2=(13)2
(A) 81
(C) 27
(B) 9
(D) 64
(E) None of these
25. 432+2170+35=?
(A)494
(B) 475
(C)481
(D) 469
(E) None of these
26. Three numbers are in the ratio of 3: 4 :5 respectively. If the sum of
the first and third numbers is more than the second number by 52, then
which will be the largest number?
(A) 65
(B) 52
(C) 79
(D) 63
(E) None of these
27. The compound interest on a certain amount for 2 years at the rate of
8 p.c.p.a. is Rs.312. What will be the simple interest on the same amount
and at the same rate and same time?
(A)Rs. 349.92
(B) Rs. 300
(C)Rs. 358.92
(D) Rs. 400
(E) None of these
28. The length of a rectangle exceeds its breadth by 7 ems. If the length
is decreased by 4 cm. and the breadth is increased by 3 cms., then the
area of the new rectangle will be the same as the area of the original
rectangle. What will be the perimeter of the original rectangle?
(A)45 cms.
(B)40 cems.
(C)50 cms.
(D)55 cms.
(E)None of these
29. The sum of the digits of a two digit number is 12. If the new number
formed by reversing the digits is greater than the original number by 54,
then what will be the original number?
(A)28
(B) 48
(C)39
(D) 93
(E) None of these
30. In a fraction, twice the numerator is two more than the denominator.
If 3 is added to the numerator and the denominator each, then the
resultant fraction will be 2/3 .What was the original fraction ?
(A)5/18
(B)6/13
(C)13/6
(D)7/12
(E) None of these
31. Four-fifth of a number is 10 more than two-third of the same number.
What is the number?
(A) 70
(B) 75
(C) 69
(D) 85
(E) None of these
32. A shopkeeper purchased 200 bulbs for Rs. 10 each. However, 5 bulbs
were fused and had to be thrown away. The remaining were sold at Rs. 12
each. What will be the percentage
profit?
(A) 25
(B) 15
(C) 13
(D) 17
(E) None of these
33. What should come in the place of question mark (?) in the number
series given below?
25, 34, 52,79, 115,?
(A)160
(B) 140
(C)153
(D) 190
(E)None of these
34. What number should replace both the question marks (?) in the
following question ?
?/144= 49 /?
(A)95
(B) 76
(C)82
(D) 84
(E)None of these
35. The sum of three consecutive even numbers is 252. What is the sum of
the smallest and the largest numbers?
(A)158
(B) 148
(C)168
(D) 198
(E) None of these
36. Ajay spends 25% of his salary on house rent, 5% on food, 15% on
travel, 10% on clothes and the remaining amount of Rs. 27,000 is saved.
What is Ajay’s income?
(A) Rs. 60,000
(B) Rs. 80,500
(C) Rs. 60,700
(D) Rs. 70,500
(E) None of these
37. In how many different ways, can the letters of the word ‘CRISIS’ be
arranged ?
(A) 150
(B) 240
(C) 120
(D) 200
(E) None of these
38. At each corner of a square park with side equal to 40 m, there is a
flower bed in the form of a sector of radius 14 m. What is the area of
the remaining part of the park?
(A)984 Square m
(B) 789 Square m
(C) 1014 Square m
(D) 1024 Square m
(E) None of these
39. The length of a rectangular field is thrice its breadth. If the cost
of cultivating the field at Rs. 367.20 per square meter is Rs. 27,540,
then what is the perimeter of the rectangle?
(A)47m
(B) 39m
(C)52m
(D)40m
(E) None of these
40. If the fractions8/5,7/2,9/5,5/4,4/5 are arranged in descending order
of their values, which one will be fourth?
(A)4/5
(B)5/4
(C)9/5
(D)8/5
(E) 7/2
41. The present ages of Chetna and Shikha are in the ratio of 5 :7
respectively. After 7 years, their ages will be in the ratio of 11:14
respectively. What is the difference between their ages?
(A)9 years
(B) 4 years
(C)5 years
(D) 7 years
(E) None of these
42. If 13 men can complete a piece of work in 36 days, then in how many
days will 18 men complete the same work?
(A)16 days
(B) 20 days
(C)26 days
(D) 30 days
(E) None of these
43. If the area of a circle is 75.44 square cm then what is the
circumference of the circle?
(A)29.2 cm
(B) 28.9 cm
(C)30.8 cm
(D) 40.2 cm
(E) None of these
44. Girish started a business investing Rs. 45,000. After 3 months, Vijay
joined him with a capital of Rs. 60,000. After another 6 months, Ankush
joined them with a capital of Rs. 90,000. At the end of the year, they
made a profit of Rs. 16,500. What is Girish’s share of profit ?
(A) Rs. 5,500
(B) Rs. 6,000
(C) Rs. 6,600
(D) As. 5,900
(E) None of these
45. What is the average age of a family of five members, whose ages are
42, 49, 56, 63 and 35 years respectively?
(A)60 years
(B) 49 years
(C)45 years
(D) 58 years
(E) None of these
46. A and B are two taps which can fill a tank individually in 10 minutes
and 20 minutes respectively. However, there is a leakage at the bottom
which can empty a filled tank in 40 minutes. If the tank is empty
initially, how much time will both the taps take to fill the tank
(leakage is still there) ?
(A) 8 minutes
(B) 7 minutes
(C) 10 minutes
(D)15 minutes
(E) None of these
47. What is 50% of 40% of Rs. 3,450?
(A) Rs. 690
(B) As. 520
(C) Rs. 517.5
(D) Rs. 499.2
(E) None of these
48. If an amount of Rs. 5,86,700 is distributed equally amongst 25
persons, then how much would each person get?
(A) Rs. 2,54,876
(B) Rs. 2,34,68
(C) Rs. 3,74,20
(D) Rs. 1,95,62
(E) None of these
49. An urn contains 9 blue, 7 white and 4 black balls. If 2 balls are
drawn at random, then what is the probability that only one ball is
white?
(A) 71/190
(B) 121/190
(C) 91/190
(D) 93/190
(E) None of these
50. If the price of 5 transistors and 2 pen stands is Rs. 810, then what
will be the price of 7 transistors and 9 pen stands?
(A) Rs. 1,320
(B) Rs. 1,500
(C) Rs.1,150
(D) Cannot be determined
(E) None of these
ANSWERS:
1 - D 2 - C 3 - B 4 - A 5 - D 6 - A 7 - E 8 - B 9 - E 10 - B 11 - C 12
- D 13 - D 14 - A 15 - B
16 - B 17 - A 18 - C 19 - E 20 - B 21 - A 22 - C 23 - E 24 - B 25 - A 26
- A 27 - B 28 - C 29 - C 30 - D 31 - B 32 - D 33 - A 34 - D 35 - C 36 -
A 37 - E 38 - A 39 - D 40 - B 41 - E 42 - C 43 - C
44 - A 45 - B 46 - A 47 - A 48 - B 49 - E 50 - D
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 19th May 2015, 04:04 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: ONGC Graduate Trainee Chemistry previous year question papers

I am appearing in ONGC Graduate Trainee Chemistry exam so can you please provide me its previous year question paper for the preparation?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 19th May 2015, 04:05 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Default Re: ONGC Graduate Trainee Chemistry previous year question papers

As you need the ONGC Graduate Trainee Chemistry exam previous year question paper so here I am sharing the same with you

1. Sherwood Number Is the ratio of? Convective Mass transfer coefficient to Diffusive Mass transfer coefficient. ( Sh = KL/D)

2. Catalyst in the manufacture of HNO3? Pt-Rh catalyst

3. Process used to convert Black liquor to white liquor? ANS:

4. What is Capitalised cost?

5. Which type of agitator will be used for viscous liquids?

6. Cavitation in pumps can be avoided by? Maintaining high vapour pressure.

7. What is Bode Criteria? A feedback control system is unstable if amplitude ratio of corresponding open loop transfer function is larger than 1 at the cross over frequency.

8. After absorption of Ammonia in water how it can be recovered?

9. According to Collision theory How “T” and “K” are related? K proportional to T^1/2

10. Which law gives about the generation of EMF?

11. What is the Change in entropy in mixing two components?

12. Glass etching can be done by using?

13. What is Plancks law, Kirchoffs law and Stefan boltzman law ?

14. What is the reason for not using saturated steam in evaporator?

15. Order of reaction for which the size of MFR is bigger than PFR?

16. How optimum reflux ratio can be chosen?

17. For gaseous reactions which reactor will give best result?

18. Penetration theory in Mass transfer?

19. What is the maximum allowable pressure drop on tube side in shell and tube heat exchangers?

20. For exothermic reactions as the temperature decreased ,how rate of reaction changes?

21. Corner Frequency corresponds to angle?

22. During Condensation which property does not change?

23. If Pr>1, then heat transfer confined to? Viscous sub layer

24. Minimum offset and oscillation occur with which type of controller?

25. Head developed by a pump depends on?

26. In cooling towers efficiency can be increased by ?

27. Ultrafine grinding uses which mechanism?

28. Composition of synthesis gas?

29. Aniline point of diesel shows?

30. Three unequal sized mixed flow reactors of volume 5L, 10L, 15L are arranged in which order for reactions of order n>0?

31. For natural convection Nusselt number is the function of?

32. Which mechanism is used in Fluid energy mill?

33. Film coefficient of heat transfer defined as?

34. Petroleum coke is made by residue by which process?

35. Chemical used in the test of COD?

36. Product of reaction between acetylene and chlorine?

37. For first order reactions, if thiele modulus is 10, then effectiveness factor is? 0.1

38. Graph between 1/C0 vs t is straight for reactions of order? 2

39. Which type of arrangement used for cold and viscous feed? Backward feed

40. Superheated steam is not used in evaporator dur to? Low heat transfer coefficient

41. Byproduct in the production of phosphoric acid ? Gypsum

42. The equivalent diameter for flow through rectangular duct of width B and Height H is? 2(BH)/(B+H)

43. What is dead time in process control?

44. For gas phase reaction 2A->B, feed consists of 80 mole% A and 20 mol% inerts. If the conversion of A at the reactor exit is 50%, then CA/CA0 at the reactor outlet is?

45. Numerical on Pitot tube .

46. For exothermic reactions under adiabatic condition conversion goes through? Reaches maximum

47. View factor for concentric Spheres of radius R2 for smaller and R1 for larger sphere is?

48. Chemical Used in the test of COD?

49. LMTD correction factor?

50. H2S and S can be removed by using?

51. Newtons law of motion , analogous to what law in mass transfer?

ONGC General Awareness Questions

1. Untouchability speech is given by ?

2. CAG administration and rules are under Article?

3. Who inspired from R Tagores Geetanjali?

4. Badami caves built by? Chalukyas

5. Supreme court writs under article?

6. Election dispute in the election of vice president resolved by?

7. If both the houses are absent then the president ordinance valid for how many days?

8. Order of importance among, chief justice of india, election commissioner,cabinet minister, cabinet secretary?

9. Oxygenated blood is in which side of Heart?

10. Good Cholesterol? HDL

11. Blood test after fasting gives?

12. Flag bearer in the ending ceremony of Olympics?

13. Last NAM summit held in?

14. Match the following
Orissa- Paradip
Maharashtra- Jawahar lal Nehru Port
Gujarat- Kandla

15. Match the following, about projects and rivers?

16. Shakespears novel in which a murder by poison ?

17. Blue vitriol?

18. Which city lies in two continents?

19. Seven sisters of north east?

20. What is sierra leone?

21. Largest uranium reserves in the World?

22. Places with same rain fall are connected by? isohytes

23. Who had written stories on partition of India? R.K.Narayan

24. Who is the emerging player by ICC?

25. Which is not an epic?

26. Composition of solder?

27. Food poison caused by?

28. Ascending order of speed among Floppy , RAM, Cache, Harddisk?

29. Red blood cells are abundant in?
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5. The time now is 07:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3