Go Back   2019 2020 Student Forum > Management Forum > Main Forum > MBA quiz with answer



Thread: MBA quiz with answer Reply to Thread
Your Username: Click here to log in
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
27th June 2018 09:59 AM
pawan
Re: MBA quiz with answer

As you want here I am giving below MBA entrance exam sample Quiz With Answer on your demand :

1. What is the denomination of the currency to be soon put in circulation by Reserve Bank of India?
a) Re. 1
b) Rs. 30
c) Rs. 20
d) Rs. 50
2. Which bank has entered into a distribution agreement to sell the mutual fund products of HDFC Capital Asset Management Ltd (HDFCAML) during exchanged the memorandum of understanding?
a) Syndicate Bank
b) ICICI Bank
c) Karnataka Bank Ltd
d) Catholic Syrian Bank
3. Who is the newly appointed Deputy Governor of RBI?
a) Urjit Patel
b) R Gandhi
c) BP Kanungo
d) None of these
4. Who is the MD of HDFC bank?
a) Mahabaleshwara MS
b) Aditya Puri
c) Chanda Kocchar
d) Kiran Mazumdar Shaw
5. Which bank has rolled out their first set of co-branded debit cards for farmers in collaboration with IFFCO?
a) Bank of Baroda
b) Bank of India
c) State Bank of India
d) Punjab National Bank
6. Where is the headquarter of Bank of Baroda?
a) New Delhi
b) Vadodara
c) Mumbai
d) Pune
7. Which bank has launched a new trading platform called Selfie for customers in association with Geojit?
a) Corporation Bank
b) Federal Bank
c) Yes Bank
d) HDFC Bank
8. Which life insurance provider has announced the launch of an artificial intelligence-based application 'SPOK'?
a) Aegon Life Insurance Company Limited
b) Edelweiss Tokio Life Insurance Company Limited
c) Birla Sun Life Insurance Company Limited
d) HDFC Life Insurance Company
9. Which bank has recently entered into a Memorandum of Understanding (MoU) with Life Insurance Corporation (LIC) of India for selling life insurance products of LIC?
a) Karnataka Bank Ltd
b) Syndicate Bank
c) Bank of Maharashtra
d) Allahabad Bank
10. How much investment has been made by Softbank in mobile payments provider Paytm in the recent funding round?
a) Rs 8,000 crore
b) Rs 9,000 crore
c) Rs 7,000 crore
d) Rs 6,000 crore
11. Who is the CEO and Founder of Paytm?
a) BP Kanungo
b) Vijay Shekhar Sharma
c) CVR Rajendran
d) None of these
12. Who is the MD and CEO of UCO Bank?
a) Aditya Puri
b) BP Kanungo
c) Ravi Krishan Takkar
d) CVR Rajendran
13. Name the first company to received nod from RBI to launch Payment Bank?
a) Department of Post
b) Paytm
c) Reliance
d) Airtel
14. How much hike has been approved by the Employees Provident Fund Organisation for investment limit in exchange traded funds (ETFs)?
a) 15 per cent
b) 20 per cent
c) 5 per cent
d) 10 per cent
15. India has extended line of credit to Mauritius of how much amount?
a) $500 million
b) $200 million
c) $150 million
d) $250 million
16. Who is the current President of Mauritius?
a) Ameenah Gurib-Fakim
b) Pravind Jugnauth
c) Anerood Jugnauth
d) None of these
17. Which company has become Indias most profitable state-owned company?
a) Reliance Industries
b) Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)
c) Indian Oil Corporation
d) Tata Consultancy Services
18. Who is the current Chairman of Indian Oil Corporation Ltd?
a) Mukesh Ambani
b) Natarajan Chandrasekaran
c) Dinesh K. Sarraf
d) Mr. B. Ashok
19. On which stock exchange Union Minister of Road Transport and Highways Nitin Gadkari launched the National Highways Authority of India (NHAI) Masala Bond?
a) Shanghai Stock Exchange
b) Amsterdam Stock Exchange
c) London Stock Exchange
d) Shenzhen Stock Exchange
20. In which country Apple has opened its 1st Southeast Asia store?
a) India
b) Indonesia
c) Singapore
d) Malaysia

Answers of MBA Business Quiz
1 A 11 B
2 C 12 C
3 C 13 D
4 B 14 A
5 A 15 A
6 B 16 A
7 B 17 C
8 D 18 D
9 A 19 B
10 B 20 C
27th June 2018 09:58 AM
Unregistered
Re: MBA quiz with answer

Hi buddy here I am looking for MBA entrance exam sample Quiz With Answer, so will you plz let me now about the same here , so will you plz let me know from where I can get it ???
6th November 2015 04:12 PM
pooja
MBA quiz with answer

Welcome to MBA Forum. This is MBA quiz with answer discussion page. Here you can discuss about MBA quiz with answer in details. Please ask your question about MBA quiz with answer in the quick reply box mention below. Our member will try to answer your question about it as soon as possible. Furthermore, please provide your full details with your question. Your Name, email address, phone numbers, also you education / University in which you are studying. If your question is related to any institution / University / Business School/ Online MBA / Distance MBA or Jobs related to MBA, then mention that in your question as well.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT +5.5. The time now is 07:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3