2021 2022 Student Forum > Management Forum > Main Forum

 
  #2  
24th September 2014, 02:02 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Re: Calicut University B.Com Financial Accounting 2nd Semester Question Paper

Here is the list of few questions of Calicut University B.Com Financial Accounting 2nd Semester Question Paper
which you are looking for .


1) Outstanding expenditure is a __________ account.
a) Nominal
b) Personnel
c) Real
d) Current
2) _________ deals with the depreciation account.
a) AS4
b) AS6
c) AS10
d) AS13
3) According to which concept, proprietor of a business is treated as a creditors to the extent of his
capital
a) Money measurement
b) Cost
c) Dual aspect
d) Business entity
4) Net worth of business means
a) Total assets
b) Fixed assets – current assets.
c) Equity capital
d) Total assets – total liabilities
5) The policy of anticipate no profit and provide for all possible losses arises due to
a) Convention of consistency
b) Convention of conservatism
c) Convention of materiality
d) Convention of full disclosure
6) Capital account is a
a) Fictitious account
b) Personal account
c) Liability account
d) Nominal account
7) Revenue is generally recognized as being earned at the point of time
a) Sale is effected
b) Cash is effected
c) Production is completed
d) All of the above
8) The fundamental accounting equation Assets = liabilities is the formal expression of
a) Matching concept
b) Entity concept
c) Going concern concept
d) Dual aspect concept

9) Depreciation is
a) An accounting necessity only
b) Tax necessity only
c) Tax and accounting necessity
d) Tax, account and audit necessity
10) ‘Every debit has a corresponding credit’ it is the concept of
a) Incomplete records
b) Cost sheets
c) Single entry system
d) Double entry system
11) Bank loan account is a ______
a) Real account
b) Nominal account
c) Personal account
d) Current account
12) The process of recording transactions in a journal is known as _______
a) Journalizing
b) Journal
c) Posting
d) Journal entry
13) Accounting records transactions in term of
a) Commodity units
b) Production units
c) Monetary units
d) Expense units
14) Income received in advance by a business units is
a) A liability
b) An assets
c) A loss
d) Gain
15) Expenditure incurred by a publisher for acquiring copyright is a.
a) Deferred revenue expenditure
b) Capital expenditure
c) Revenue expenditure
d) Assets
16) Loss of cash by theft committed by cashier after business hours is a
a) Revenue loss
b) Deferred revenue loss
c) Capital loss
d) Business loss
17) An expenditure incurred to derive long term advantage is
a) Revenue expenditure
b) Expense
c) Capital expenditure
d) Deferred capital expenditure
18) In accounting only ________ discount is recorded
a) Trade
b) Cash
c) Real
d) None of these
19) Debit balance of all personal accounts are collectively called
a) Sundry creditors
b) Sundry debtors
c) Personal account balance
d) Total of personal accounts

20) Discount on issue of share is
a) Capital loss
b) Revenue loss
c) Capital expenditure
d) Revenue expenditure
21) Trial balance will detect
a) Errors of commission
b) Errors of omission
c) Errors of principle
d) Compensating errors
22) Machinery purchased on account is recorded in
a) Journal
b) Ledger
c) Purchase book
d) Cash book
23) The error disclosed by Trial Balance is
a) Wrong amount posted in ledger account
b) Error of principle
c) Non‐ recording of a transaction in the books of original entry
d) Errors of omission
24) Cash discount is allowed by
a) Wholesaler
b) Debtor
c) Creditor
d) Retailer
25) Rent prepaid is
a) Assets
b) Liability
c) Income
d) Expense
26) Closing stock given in the trial balance will be taken to
a) P&L account only
b) Income and expenditure account only
c) Trading account only
d) Balance sheet only
27) Sale of grass in the case of a sports club is
a) An assets
b) Revenue receipt
c) Capital receipt
d) Income
28) In income & Expenditure accounts, we record
a) Items of capital nature alone
b) Items of revenue nature alone
c) Both
d) Items of expenditure
29) Double entry system was propounded by
a) Chanakya
b) Lee
c) Confucius
d) Luca Pacioli
30) Fixed assets purchased on hire purchased on hire purchase terms are recorded at
a) Net realization value
b) Cash value
c) Hire purchase price
d) Cost price

31) Treatment of capital expenditure as revenue expenditure is
a) Errors of principle
b) Compensating errors
c) Errors of commission
d) Errors of omission
32) In non – profit organizations excess of assets over liabilities is called
a) Capital block
b) General fund
c) Shareholders fund
d) Capital
33) Collection of all accounts us called
a) Trial balance
b) Journal
c) Ledger
d) Cash book
34) Source document for sales returns
a) Debit note
b) Credit note
c) Source note
d) Journal
35) Petty cash book is prepaid under ______ system
a) Cash
b) Imprest
c) Credit
d) Mercantile
36) Special journal is also called
a) Journal proper
b) Subsidiary books
c) Original books
d) Ledger
37) Gross assets – liabilities will be equal to
a) Net assets
b) Total assets
c) Capital
d) Net liabilities
38) Purchase ledger contains the accounts of
a) Debtors
b) Creditors
c) Total purchase
d) All the above
39) Allowance made for prompt payment is called
a) Cash allowance
b) Cash discount
c) Trade discount
d) Discount
40) Sales ledger contains accounts of
a) Suppliers
b) Customers
c) Total sales
d) All the above
41) Credit note is sent by
a) Seller
b) Customer
c) Buyer
d) Borrower

42) Total sales book indicates
a) Total credit sales
b) Total cash sales
c) Total sales
d) All the above
43) Total sales made during a year is found out from the
a) Sales book
b) Sales account
c) Total sales book
d) All the above
44) Sales return account is a _______ account
a) Personal
b) Nominal
c) Real
d) Current
45) Debit note is prepared in connection with
a) Sales return
b) Purchase return
c) Sales
d) Purchase
46) Goods sold on credit will be entered in the
a) Sales account
b) Sales book
c) Customers account
d) Creditors account
47) Cash purchase of fixed asset is entered in the
a) Purchase book
b) General ledger
c) Cashbook
d) Purchase account
48) Normally value of closing stock ________ in the trial balance
a) Appears
b) Does not appear
c) May or may not appear
d) Sometime appear
49) Cost of goods sold plus selling expenses equals
a) Cost of production
b) Gross profit
c) Sales
d) Cost of sales
50) Trading account is a _______ account
a) Personal
b) Real
c) Nominal
d) Expenses
51) 1/6 profit on sales means ________ on cost
a) 1/6
b) 1/5
c) ¼
d) 1/3
52) In sole trader balance sheet asset are arranged in the order of
a) Liquidity
b) Permanence
c) Transferability
d) All the above

53) ________ is an expenditure which does not bring any benefit to the concern
a) Revenue expenditure
b) Capital expenditure
c) Deferred revenue expenditure
d) Loss
54) Asset which reduce is value, on use, but are not replaced is called
a) Contingent assets
b) Fictitious assets
c) Intangible assets
d) Wasting assets
55) Unearned income is a
a) Liability
b) Asset
c) Expense
d) Income
56) Prepaid expenses are ______ account
a) Nominal
b) Personal
c) Personal account without name
d) Real
57) Unexpired expenses is a _______
a) Liability
b) Asset
c) Income
d) Expenditure
58) Transactions of a general nature which occur frequently are first recorded in the
a) General ledger
b) Special journal
c) Cashbook
d) Subsidiary book
59) Income and expenditure account is the ______ account of a non trading concern
a) Balance sheet
b) P & L account
c) Ledger
d) General
60) Receipts and payment account contains
a) Only receipts and payment of current year
b) All receipts and payments
c) Income and expenditure
d) All the above
61) Balance of receipts and payments account represents
a) Cash in hand or at bank
b) Surplus
c) Deficit
d) Reserve
62) Income and expenditure account is a ________
a) Real
b) Nominal
c) Personal
d) None of these
63) Any profit on sale of a cricket bat of a club will be taken to ________
a) Income and expenditure( credits side)
b) Income and expenditure debit side
c) Balance sheet assets side
d) Balance sheet liability side

64) Educational institutions are
a) Profit organizations
b) Non profit organizations
c) Wealth organization
d) Social organization
65) Non profit organizations trial balance shows
a) Debit
b) Credit
c) Equal balance
d) Suspense account
66) Receipts and payment accounts, I & E account and balance sheet are the financial statement of
a) Company
b) Partnership firm
c) Sole trader concern
d) Nonprofit organization
67) Purchase of assets are entered in nonprofit organization’s book is called
a) Stock register
b) Purchase register
c) Asset register
d) Cash register
68) Receipts and payment account is a ________ account
a) Personal
b) Real
c) Nominal
d) General
69) In a non profit organizations cashbook shows________ in its debit side
a) Assets
b) Liabilities
c) Receipts
d) Payment
70) Receipts and payment account begins with opening balance of
a) Receipts
b) Payments
c) Creditors
d) Cash
71) Receipts and payment accounts includes all receipts and payments of
a) Capital nature
b) Revenue nature
c) Cash nature
d) None of these
72) Receipts and payment accounts records all receipts and payments of
a) Current year
b) Previous year
c) Subsequent year
d) All of these
73) While preparing the final a accounts of non trading concerns where do you show receipts and
payments of special nature
a) Balance sheet
b) P & L account
c) I & E account
d) R & P account
74) What does the balance of income and expenditure account shows
a) Cash
b) Debit or credit
c) Profit or loss
d) Surplus or deficit

75) Donation of Rs 1000 is
a) Income
b) Capital
c) Liability
d) Asset
76) Specific donation of Rs 1000 is
a) Income
b) Capital
c) Liability
d) Asset
77) Donation which is given as per will is known as
a) Special donation
b) Gift
c) Legacy
d) Secret donation
78) Loss on sale of asset is taken to
a) Receipts and payments account
b) Income and expenditure account
c) Balance sheet
d) Trial balance
79) Honorarium is taken to
a) Receipts and payment account
b) Income and expenditure account
c) Balance sheet
d) Trial balance
80) Honorarium is
a) Revenue income
b) Capital income
c) Revenue expenditure
d) Capital expenditure
81) Sales of grass in the case of a sports club is
a) A capital receipts
b) A revenue receipts
c) An asset
d) A liability
82) Life membership fees received by a club is treated as
a) Revenue receipts
b) Capital receipts
c) Assets
d) Special receipts
83) The system of keeping incomplete record is termed as
a) Double entry system
b) Original entry system
c) Single entry system
d) journal entry system
84) The trial balance of the accounts of incomplete records shows
a) debit balance
b) credit balance
c) equal balance
d) none of these
85) Opening statement of affairs is prepared to find out
a) opening capital
b) opening profit
c) opening assets
d) opening liability

86) In capital comparison method gross profit=
a) excess of opening capital over closing capital
b) excess of closing capital over opening capital
c) excess of sales over purchase
d) excess of income over expenditure
87) Incomplete records are maintained usually by a
a) company
b) government
c) sole trader
d) partnership firm
88) Creditors account is prepared to ascertain
a) cash purchases
b) cash sales
c) credit sales
d) credit purchases
89) To find out credit sales which account should be prepared
a) debtors account
b) creditors account
c) sales account
d) purchases account
90) Cash paid to creditors + closing creditors – opening creditors =
a) total purchase
b) cash purchase
c) credit purchases
d) total debtors
91) Bills receivable as endorsed is debited to
a) creditors account
b) bills receivable account
c) debtors account
d) bills payable account
92) Bills payable honored during the year will be debited to ______
a) cash account
b) bills payable
c) bills receivable
d) creditors
93) Cash paid to creditors can be calculated from
a) debtors account
b) creditors account
c) bills receivable account
d) bills payable account
94) Bills payable dishonored during g the year will be credited to
a) bills payable
b) creditors
c) bills receivable
d) debtors
95) Rent and rates are apportioned to different departments on the basis of
a) floor area occupied
b) no of workers
c) sales of each dept
d) value of the assets kept
96) The turn over ratio is used for the allocation of
a) income tax
b) bad debts
c) depreciation
d) staff welfare expenses

97) Provision for unrealized profit with respect to stock when transfers are affected at transfer price is
to be charged to
a) dept trading account
b) dept profit and loss account
c) either a or b
d) general profit and loss account
98) Branch account under debtors system is a _______ account
a) real
b) nominal
c) personal
d) representative personal
99) Branch account under stock and debtors system is a ________ account
a) real
b) nominal
c) personal
d) representative personal
100) When branch A sent goods to branch B in the books of branch A debit is given to
a) head office account
b) branch B account
c) sales returns account
d) purchase returns account
101) Goods sent by the head office to the branch but not received by the branch before the close of
financial year are credited by head office to
a) branch account
b) trading account
c) goods sent to branch account
d) goods in transit account
102) When a branch purchases fixed assets and the assets account is to be kept in the books of the
head office, the branch makes the following entry
a) debits head office credits bank
b) debits branch credits head office
c) debits head office credits branch asset
d) debit branch assets credit banks
103) Depreciation on branch assets under debtors system is
a) not shown separately in branch account
b) shown in branch account
c) not accounted
d) shown in the profit and loss account of head office
104) Stock reserve in relation to closing stock appears
a) on the debit side of branch account
b) on the credit side of branch account
c) on the debit side of profit and loss account
d) on the credit side of profit and loss account
105) Branch adjustment account is in the nature of ______
a) nominal
b) personal
c) real
d) none of these
106) Cash remitted by branch but not received by the head office is debited by the head office to
_____
a) goods in transit
b) cash in transit
c) branch account
d) head office account

107) Goods sent by branch X to branch Y will be debited to ______
a) branch Y
b) branch X
c) head office
d) goods sent account
108) Under hire purchase system depreciation is charged:
a) on cash price
b) hire purchase price
c) market price
d) none of these
109) Hirer charges depreciation on
a) hire purchase price
b) cash price
c) lower of the two
d) none of these
110) What is transferred to hirer under hire purchase system
a) ownership of asset
b) possession of assets
c) ownership and possession of asset
d) none of these
111) Hire purchase act is
a) 1932
b) 1956
c) 1972
d) 1872
112) The sale of goods act is applicable in
a) Credit purchase
b) Cash purchases
c) Cash sales
d) None of these
113) What is transferred to hirer under installment payment system
a) Ownership of assets
b) Possession of assets
c) ownership and possession of asset
d) none of these
114) Which account is prepared to find out the amount of closing stock
a) head office account
b) branch account
c) memorandum stock account
d) none of these
115) In foreign branch fixed asset shall be converted at
a) opening rate
b) average rate
c) rate of the date of purchase
d) none of these
116) By what rate the balance of head office account is converted in foreign branch
a) opening rate
b) closing rate
c) average rate
d) none of these
117) Excess of asset over liability is called
a) creditors
b) profit
c) capital
d) goodwill

118) Following records are made in single entry system , give correct answer
a) only in cashbook
b) in ledger, posting of personal accounts only
c) records in cashbook and posting of only personal accounts in ledger
d) none of these
119) Meaning of single entry system of book keeping is
a) only one entry for each transaction
b) incomplete double entry system
c) both entries only in accounts
d) none of these
120) Single entry system of book keeping system
a) is best system
b) is scientific system
c) is incomplete system
d) is most popular system
121) The liabilities and assets respectively are rs 87000 and rs 92000.amount of difference will be
a) creditors
b) debentures
c) capital
d) none of these
122) To find out the opening and closing capitals statement of affairs are prepared
a) one
b) two
c) three
d) four
123) In which book the transactions are recorded originally
a) cashbook
b) balance sheet
c) journal
d) subsidiary book
124) Floating asset is known as
a) fixed asset
b) current assets
c) non current assets
d) long term asset
125) As per the cost of concept an asset is recorded at its
a) market cost
b) actual cost
c) normal cost
d) purchase cost
126) The business will continue to operate for an indefinitely long period in the future, unless there is
a good evidence to the contrary this assumption is related to
a) cost concept
b) dual aspect concept
c) matching concept
d) none of these
127) Which book the work classification is done
a) trial balance
b) ledger
c) balance sheet
d) Journal
128) A person who owes money to the firm is called
a) Debtors
b) Creditors
c) Owners
d) Bankers

129) Debit the losses and expenses and credit the gain and income is applicable to ______
a) Personal account
b) Real account
c) Nominal account
d) Owners account
130) Trade mark account is
a) Real account
b) Personal account
c) Nominal account
d) Non personal account
131) Goodwill is a
a) Personal account
b) Nominal account
c) Real account
d) Non personal account
132) Purchase goods from ram this is a
a) Cash purchase
b) Credit purchase
c) Partly cash purchase
d) Bulk purchase
133) Sold machinery worth Rs 10000 to Ramesh.it is entered in the
a) Sales account
b) Cash account
c) Sales return account
d) Machinery account
134) Return outwards book is known as
a) Purchase return journal
b) Sales return book
c) Purchase from outsiders
d) Return inwards
135) Debt notice prepared by the purchase of goods when ____
a) He return the goods
b) He purchases the goods
c) He purchases For credit
d) He purchases for cash
136) _____ from the source document for sales returns
a) Credit note
b) Debit note
c) Sales note
d) Sales return note
137) A cashbook which contain only one column is
a) Double column cashbook
b) Three column cashbook
c) Simple cashbook
d) Petty cashbook
138) Entries come both on the debit side and credit side of cashbook called
a) Dual entries
b) Contra entries
c) Double column entries
d) Cash entries
139) In cashbooks “C” means
a) Cash
b) Column
c) Credit
d) Contra

140) Three column cashbook contains
a) Cash ,credit ,bank
b) Cash, discount, bank
c) Cash, petty cash, expenses
d) Cash, bank, income
141) Small payments are entered in
a) Simple cashbook
b) Petty cash book]
c) Double column cashbook
d) Three column cashbook
142) Imprest system is used in
a) Petty cashbook
b) Simple cashbook
c) Double column cashbook
d) Three column cashbook
143) An error which violates the fundamentals of book keeping is called
a) Errors of omission
b) Errors of amount in original book
c) Compensating error
d) Error of principle
144) Which error does not affect the trial balance
a) Errors of omission
b) Errors of amount in original book
c) Compensating error
d) Error of principle
145) The account to which the difference in the trial balance is temporarily placed , so that the trial
balance is made totally, such an account is called
a) Customers account
b) Suspense account
c) Bank account
d) Capital account
146) Journal entries passed to correct the errors are called
a) Closing entry
b) Opening entries
c) Adjusting entry
d) Rectifying entry
147) Errors cancelled by themselves are called
a) Compensating errors
b) Errors of principle
c) Errors of omission
d) Errors of commission
148) Rs 280 received from Roy is credited to his account as Rs 208,this error is called
a) Compensating errors
b) Errors of principle
c) Errors of omission
d) Errors of commission
149) A suspense account is created when the _______ of the trial balance does not agree
a) Debit side
b) Credit side
c) Asset side
d) balance
150) The balance of trading account is called
a) Balance carried down
b) Net profit
c) Gross profit
d) Suspense account
151) Advertisement is a

a) Revenue expense
b) Capital expense
c) Day today expense
d) Deferred revenue expense
152) Direct expenses are debited in the
a) Balance sheet
b) Trial balance
c) Profit and loss account
d) Trading account
153) The stock is valued at
a) Cost price
b) Market price
c) Cost price or market price whichever is higher
d) Cost price or market price whichever is lower
154) Adjusted purchase means
a) Purchase
b) Purchase + opening stock
c) Purchase‐ closing stock
d) Closing stock + opening stock
155) The main purpose of accounting is to provide financial info to
a) Shareholder
b) Board of directors
c) Tax authorities
d) All of these
156) Which of the following is an operating expenses
a) Bad debt
b) Salary to manager
c) Depreciation
d) Expired insurance
157) Branch stock is always prepared at _______ price
a) Cost
b) Invoice
c) Market price
d) Cost or market price whichever is less
158) Under______ system branch profit or loss is ascertained by preparing branch accounts
a) Debtors
b) Stock and debtors
c) Wholesale
d) Final accounts
159) Goods sent to branch account is closed by transferring the balance to_____ account
a) Branch debtors
b) Branch stock
c) Trading account
d) Branch expenses
160) Selling expenses should be divided among the different departments on the basis of ______
a) Sales
b) Purchase
c) Gross profit
d) Net profit
161) Building expenses should be divided among the different departments according to the ______
by each departments
a) Area occupied
b) No of employees
c) Direct wages
d) Direct material
162) Balance of trading account is a transfer to

a) Balance sheet
b) Trial balance
c) Profit and loss account
d) Income statement
163) Depreciation on machinery this transaction initially shown on
a) Trading account
b) Profit and loss account
c) Balance sheet
d) All of these
164) The expenses which have been incurred to bring the goods or making the goods ready for sales is
called
a) Administrative expenses
b) Direct expenses
c) Indirect expenses
d) Revenue expenses
165) Packing of goods for protecting the goods is debited in the
a) Balance sheet
b) Profit and loss account
c) Trading account
d) Trial balance
166) The balance of profit and loss account is called
a) Net profit /loss
b) Gross profit/ loss
c) Working profit / loss
d) Petty profit / loss
167) Carriage out expenses are come under
a) Administrative expenses
b) Financial expenses
c) Manufacturing expenses
d) Distribution expenses
168) Mines, quarries etc are
a) Fixed asset
b) Fictitious asset
c) Current asset
d) Wasting asset
169) The final accounts , when adjustment entry is passed ,it affects the minimum ________
a) One account
b) Two account
c) Three account
d) Entire account
170) The closing stock will appear in trial balance at the
a) Debit side
b) Asset side
c) Credit side
d) None of these
171) Outstanding salary is shown on
a) Balance sheet
b) Trading account
c) Suspense account
d) Outstanding account
172) If closing stock appear on the trial balance it must have been ____
a) Added to the purchase
b) Added to the opening stock
c) Deducted from the purchases
d) Deducted from opening stock
173) Discount on purchase will be

a) Debited to profit and loss account
b) Credited to profit and loss account
c) Deducted from purchases
d) Added to purchases
174) Resources which are invested in permanent asset are called
a) Investment
b) Working capital
c) Block capital
d) Intangible capital
175) Sales is equal to
a) Net income + expenses + cost of goods sold
b) Gross profit + net income + expenses
c) Gross profit + cost of goods sold + direct expenses
d) Net income + direct expenses
176) The premium paid on the life policy of the proprietor is debited to
a) Profit and loss account
b) Trading account
c) Premium account
d) Drawing account
177) Expenses which have become due during the accounting period for which the final accounts have
been prepared but have not yet been paid is called
a) Accrued
b) Outstanding
c) Arrears
d) Non over dues
178) Balance sheet is a _______
a) Ledger
b) Account
c) Statement
d) Subsidiary book
179) Income tax paid for the proprietor from the business is
a) Debited in the income account
b) Debited in the trading account
c) Deducted from capital
d) Deducted from profit
180) In the balance sheet of sole trader business , assets are managed in the order of
a) Permanency
b) Liquidity
c) Priority
d) Flexibility
181) Under ______ system the buyer does not get ownership of goods immediately
a) Installment
b) HP
c) Installment and HP
d) None of these
182) ________ means the price at which the goods can be purchased by the hirer for ready cash
a) HP price
b) Installment price
c) Cash price
d) Down payment
183) _______ is the initial payment made at the time of signing the hire purchase agreement
a) HP price
b) Installment price
c) Cash price
d) Down payment

184) The difference between hire purchase price and the cash price is called ______
a) Hire charges
b) Cost of the asset
c) Installment price
d) Cash price
185) Under ______ system , the buyer gets ownership of goods immediately
a) Installment
b) HP
c) Installment and HP
d) None of these
186) When an asset is acquired on hire purchase system, the asset account is debited with _______ of
the assets in the books of the hire purchaser.
a) Hp price
b) Cash price
c) Installment price
d) None of these
187) In order to deal with the re possession the hire vendor operates an account called _______
a) Asset account
b) Goods account
c) Goods repossessed account
d) None of these
188) Under _____ system , the hire vendor has a right to take back the goods
a) Installment
b) HP
c) Installment and HP
d) None of these
189) Single entry system of accounts is maintained by ______
a) Partnership
b) Company
c) Sole trader
d) None of these
190) The statement of profit or loss is prepared according to _______ method to calculate profit or
loss under single entry system
a) Conversion method
b) Statement of affairs method
c) Conversion and statement of affairs method
d) None of these
191) Under single entry system , drawings is _____ to know gross profit
a) Added
b) Deducted
c) Added and deducted
d) None of these
192) Receipts and payment account is a summary of ______
a) Income and expenditure
b) Profit and loss
c) Cashbook
d) Balance sheet
193) Excess of income over expenditure of non trading concern is called _______
a) Profit
b) deficit
c) Surplus
d) Loss


194) Income and expenditure account is a type of ______
a) Balance sheet
b) Receipts and payment
c) Profit and loss account
d) None of these
195) The amount of money owed by a business to outsider is called _____
a) Capital
b) Asset
c) Liabilities
d) None of these
196) The properties and possession of a business are termed as ________
a) Asset
b) Capital
c) Liabilities
d) None of these
197) Prepaid expenses appearing in trial balance will appear in _____
a) Profit and loss account debit side
b) Profit and loss account credit side
c) Balance sheet asset side
d) Balance sheet liability side
198) Net profit / loss is transferred to the ______ account
a) Asset account
b) Liabilities account
c) Capital account
d) None of these
199) All ________ expenses are recorded in the trading account
a) Indirect
b) Direct
c) Direct and indirect
d) None of these
200) ________ expenses are shown in the profit and loss account
a) Indirect
b) Direct
c) Direct and indirect
d) None of these


ANSWERS
Q no Answer Q no Answer Q no Answer Q no Answer
1 B 51 B 101 A 151 D
2 B 52 A 102 A 152 B
3 D 53 D 103 A 153 D
4 D 54 D 104 A 154 D
5 B 55 A 105 A 155 D
6 B 56 C 106 B 156 B
7 A 57 B 107 A 157 B
8 D 58 B 108 A 158 A
9 D 59 B 109 B 159 C
10 D 60 B 110 B 160 A
11 C 61 A 111 C 161 A
12 A 62 B 112 B 162 C
13 C 63 A 113 C 163 B
14 A 64 B 114 C 164 B
15 B 65 C 115 A 165 C
16 C 66 D 116 D 166 A
17 C 67 A 117 C 167 D
18 B 68 B 118 C 168 D
19 B 69 C 119 B 169 B
20 A 70 D 120 C 170 D
21 A 71 B 121 D 171 A
22 A 72 D 122 B 172 C
23 A 73 A 123 C 173 B
24 C 74 D 124 B 174 C
25 A 75 A 125 B 175 C
26 D 76 B 126 D 176 D
27 B 77 C 127 B 177 B

28 B 78 B 128 A 178 C
29 D 79 B 129 C 179 C
30 B 80 A 130 A 180 B
31 A 81 B 131 C 181 B
32 B 82 B 132 B 182 C
33 C 83 C 133 D 183 A
34 B 84 D 134 A 184 A
35 B 85 A 135 A 185 A
36 B 86 B 136 A 186 B
37 C 87 C 137 C 187 C
38 B 88 A 138 B 188 B
39 B 89 A 139 D 189 C
40 A 90 C 140 B 190 B
41 A 91 A 141 B 191 A
42 A 92 B 142 A 192 C
43 B 93 B 143 D 193 C
44 B 94 A 144 A 194 C
45 D 95 A 145 B 195 C
46 B 96 B 146 D 196 A
47 C 97 D 147 A 197 C
48 B 98 B 148 A 198 C
49 B 99 A 149 D 199 D
50 C 100 A 150 C 200 A
  #3  
10th October 2019, 02:02 PM
Unregistered
Guest
 
Re: Calicut University B.Com Financial Accounting 2nd Semester Question Paper

Hi buddy here I am looking for Calicut University B.Com Financial Accounting 2nd Semester Question Paper , so will you plz let me know from where I can do download it ??
  #4  
10th October 2019, 02:04 PM
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2012
Re: Calicut University B.Com Financial Accounting 2nd Semester Question Paper

Calicut University, is a state university in India run by the state of Kerala.

Calicut University B.Com Financial Accounting 2nd Semester Question Paper








University profile

Type Public

Established 1968

Chancellor P. Sathasivam

Vice-Chancellor K. Mohammed Basheer

Location Malappuram, Kerala, India

Campus Rural

Affiliations University Grants Commission (India)


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3