Dena bank PO exam Previous year papers - 2017 2018 Student Forum
 

Go Back   2017 2018 Student Forum > Management Forum > Main Forum



 
Thread Tools
  #1  
Old 22nd July 2014, 04:19 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Dena bank PO exam Previous year papers

Can you please provide me Dena bank PO exam Previous year question papers??
Reply With Quote Quick reply to this message

  #2  
Old 23rd July 2014, 10:03 AM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 23,085
Default Re: Dena bank PO exam Previous year papers

Here I am providing you Dena bank PO exam Previous year question papers..

NUMERICAL APTITUDE QUESTIONS
1 (95.6x 910.3) ÷ 92.56256 = 9?
(A) 13.14
(B) 12.96
(C) 12.43
(D) 13.34
(E) None of these
2. (4 86%of 6500) ÷ 36 =?
(A) 867.8
(B) 792.31
(C) 877.5
(D) 799.83
(E) None of these
3. (12.11)2 + (?)2 = 732.2921
(A)20.2
(B) 24.2
(C)23.1
(D) 19.2
(E) None of these
4.576÷ ? x114=8208
(A)8
(B)7
(C)6
(D)9
(E) None of these
5. (1024—263—233)÷(986—764— 156) =?
(A)9
(B)6
(C)7
(D)8
(E) None of these
6. ?125÷5x ?=6265
(A)1253
(B) 1250
(C)1245
(D) 1550
(E) None of these
7.(42)2÷6.3 x 26 =?
(A)7182
(B) 7269
(C)7260
(D) 7240
(E) None of these
8.384×12×2=?

(A)9024
(B) 9216
(C)6676
(D) 6814
(E) None of these
9.6534÷40÷33=?
(A)3.06
(B) 5.25
(C)4.82
(D) 6.12
(E) None of these
10. ?2704 x ?2209=?
(A)1996
(B)2444
(C)2452
(D)1983
(E)None of these
11.2536+4851—?=3450+313
(A)3961
(B)4532
(C)3624
(D)4058
(E) None of these
12. (2560 x 1.4) +(7400 x 0.6) =?
(A)7512
(B) 9746
(C)6523
(D) 8024
(E) None of these
13. 36%of 850+? %of 592 = 750
(A)73
(B)89
(C)82
(D)75
(E) None of these
14.64%of 2650+40% 0f 320=?
(A)1824
(B) 1902
(C)1829
(D) 1964
(E) None of these
15. 486+32×25—59=?
(A) 514
(B) 528
(C) 599
(D) 507
(E) None of these

16. 1827÷ 36 x ?=162.4
(A)4.4
(B)3.2
(C)2.1
(D) 3.7
(E) None of these
17. 1008÷36=?
(A)28
(B) 32.5
(C)36
(D) 22.2
(E) None of these
18. 56.21 +2.36+5.41 —21.4+1.5=?
(A)40.04
(B) 46.18
(C)44.08
(D) 43.12
(E) None of these
19. 65%of 320+?=686
(A) 480
(B) 452
(C)461
(D) 475
(E) None of these
20. 83250÷?=74×25
(A)50
(B) 45
(C)40
(D) 55
(E) None of these
21. ?7744=?
(A)88
(B)62
(C)58
(D)78
(E)None of these
22.35%of ?=242
(A)729
(B)652
(C)693
(D)759
(E) None of these
23. 1256+4813+765=?
(A)5642
(B) 5876
(C)6788

(D) 6878
(E) None of these
24. 22 x4+(?)2=(13)2
(A) 81
(C) 27
(B) 9
(D) 64
(E) None of these
25. 432+2170+35=?
(A)494
(B) 475
(C)481
(D) 469
(E) None of these
26. Three numbers are in the ratio of 3: 4 :5 respectively. If the sum of
the first and third numbers is more than the second number by 52, then
which will be the largest number?
(A) 65
(B) 52
(C) 79
(D) 63
(E) None of these
27. The compound interest on a certain amount for 2 years at the rate of
8 p.c.p.a. is Rs.312. What will be the simple interest on the same amount
and at the same rate and same time?
(A)Rs. 349.92
(B) Rs. 300
(C)Rs. 358.92
(D) Rs. 400
(E) None of these
28. The length of a rectangle exceeds its breadth by 7 ems. If the length
is decreased by 4 cm. and the breadth is increased by 3 cms., then the
area of the new rectangle will be the same as the area of the original
rectangle. What will be the perimeter of the original rectangle?
(A)45 cms.
(B)40 cems.
(C)50 cms.
(D)55 cms.
(E)None of these
29. The sum of the digits of a two digit number is 12. If the new number
formed by reversing the digits is greater than the original number by 54,
then what will be the original number?
(A)28
(B) 48
(C)39
(D) 93
(E) None of these

30. In a fraction, twice the numerator is two more than the denominator.
If 3 is added to the numerator and the denominator each, then the
resultant fraction will be 2/3 .What was the original fraction ?
(A)5/18
(B)6/13
(C)13/6
(D)7/12
(E) None of these
31. Four-fifth of a number is 10 more than two-third of the same number.
What is the number?
(A) 70
(B) 75
(C) 69
(D) 85
(E) None of these
32. A shopkeeper purchased 200 bulbs for Rs. 10 each. However, 5 bulbs
were fused and had to be thrown away. The remaining were sold at Rs. 12
each. What will be the percentage
profit?
(A) 25
(B) 15
(C) 13
(D) 17
(E) None of these
33. What should come in the place of question mark (?) in the number
series given below?
25, 34, 52,79, 115,?
(A)160
(B) 140
(C)153
(D) 190
(E)None of these
34. What number should replace both the question marks (?) in the
following question ?
?/144= 49 /?
(A)95
(B) 76
(C)82
(D) 84
(E)None of these
35. The sum of three consecutive even numbers is 252. What is the sum of
the smallest and the largest numbers?
(A)158
(B) 148
(C)168
(D) 198
(E) None of these

36. Ajay spends 25% of his salary on house rent, 5% on food, 15% on
travel, 10% on clothes and the remaining amount of Rs. 27,000 is saved.
What is Ajay’s income?
(A) Rs. 60,000
(B) Rs. 80,500
(C) Rs. 60,700
(D) Rs. 70,500
(E) None of these
37. In how many different ways, can the letters of the word ‘CRISIS’ be
arranged ?
(A) 150
(B) 240
(C) 120
(D) 200
(E) None of these
38. At each corner of a square park with side equal to 40 m, there is a
flower bed in the form of a sector of radius 14 m. What is the area of
the remaining part of the park?
(A)984 Square m
(B) 789 Square m
(C) 1014 Square m
(D) 1024 Square m
(E) None of these
39. The length of a rectangular field is thrice its breadth. If the cost
of cultivating the field at Rs. 367.20 per square meter is Rs. 27,540,
then what is the perimeter of the rectangle?
(A)47m
(B) 39m
(C)52m
(D)40m
(E) None of these
40. If the fractions8/5,7/2,9/5,5/4,4/5 are arranged in descending order
of their values, which one will be fourth?
(A)4/5
(B)5/4
(C)9/5
(D)8/5
(E) 7/2
41. The present ages of Chetna and Shikha are in the ratio of 5 :7
respectively. After 7 years, their ages will be in the ratio of 11:14
respectively. What is the difference between their ages?
(A)9 years
(B) 4 years
(C)5 years
(D) 7 years
(E) None of these

42. If 13 men can complete a piece of work in 36 days, then in how many
days will 18 men complete the same work?
(A)16 days
(B) 20 days
(C)26 days
(D) 30 days
(E) None of these
43. If the area of a circle is 75.44 square cm then what is the
circumference of the circle?
(A)29.2 cm
(B) 28.9 cm
(C)30.8 cm
(D) 40.2 cm
(E) None of these
44. Girish started a business investing Rs. 45,000. After 3 months, Vijay
joined him with a capital of Rs. 60,000. After another 6 months, Ankush
joined them with a capital of Rs. 90,000. At the end of the year, they
made a profit of Rs. 16,500. What is Girish’s share of profit ?
(A) Rs. 5,500
(B) Rs. 6,000
(C) Rs. 6,600
(D) As. 5,900
(E) None of these
45. What is the average age of a family of five members, whose ages are
42, 49, 56, 63 and 35 years respectively?
(A)60 years
(B) 49 years
(C)45 years
(D) 58 years
(E) None of these
46. A and B are two taps which can fill a tank individually in 10 minutes
and 20 minutes respectively. However, there is a leakage at the bottom
which can empty a filled tank in 40 minutes. If the tank is empty
initially, how much time will both the taps take to fill the tank
(leakage is still there) ?
(A) 8 minutes
(B) 7 minutes
(C) 10 minutes
(D)15 minutes
(E) None of these
47. What is 50% of 40% of Rs. 3,450?
(A) Rs. 690
(B) As. 520
(C) Rs. 517.5
(D) Rs. 499.2
(E) None of these
48. If an amount of Rs. 5,86,700 is distributed equally amongst 25
persons, then how much would each person get?

(A) Rs. 2,54,876
(B) Rs. 2,34,68
(C) Rs. 3,74,20
(D) Rs. 1,95,62
(E) None of these
49. An urn contains 9 blue, 7 white and 4 black balls. If 2 balls are
drawn at random, then what is the probability that only one ball is
white?
(A) 71/190
(B) 121/190
(C) 91/190
(D) 93/190
(E) None of these
50. If the price of 5 transistors and 2 pen stands is Rs. 810, then what
will be the price of 7 transistors and 9 pen stands?
(A) Rs. 1,320
(B) Rs. 1,500
(C) Rs.1,150
(D) Cannot be determined
(E) None of these
ANSWERS:
1 - D 2 - C 3 - B 4 - A 5 - D 6 - A 7 - E 8 - B 9 - E 10 - B 11 - C 12
- D 13 - D 14 - A 15 - B
16 - B 17 - A 18 - C 19 - E 20 - B 21 - A 22 - C 23 - E 24 - B 25 - A 26
- A 27 - B 28 - C 29 - C 30 - D 31 - B 32 - D 33 - A 34 - D 35 - C 36 -
A 37 - E 38 - A 39 - D 40 - B 41 - E 42 - C 43 - C
44 - A 45 - B 46 - A 47 - A 48 - B 49 - E 50 - D
_

1. six members of a familyare travelling these are a,b,c,d,e, and f. b is
the son of c but c is not mothers of b. a and c are a married couple, e
is the brother of c. d is the daughter of a. f is the brother of b.
who is the wife of e:
(a) a
(b)f
(c)b
(d) cant be determined
2.six members of a familyare travelling these are a,b,c,d,e, and f. b is
the son of c but c is not mothers of b. a and c are a married couple, e
is the brother of c. d is the daughter of a. f is the brother of b.
which of following is pair of female
(a)ae
(b)bd
(c)df
(d)ad
3. six members of a familyare travelling these are a,b,c,d,e, and f. b is
the son of c but c is not mothers of b. a and c are a married couple, e
is the brother of c. d is the daughter of a. f is the brother of b.
how is e related to d:
(a) father
(b)brother
(c)uncle
(d)none of these
4.there is a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography
- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches political science, geography and biology
(a)e
(b)d
(c)c
(d)b
5. there os a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography
- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches in mathematics, political science and geography:
(a) a
(b)b
(c)d
(d)e
6. there os a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography

- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches maths, geography and history
(a) c
(b)e
(c)a
(d)b
7. there os a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography
- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches maths, geography and history
(a) e
(b)a
(c)d
(d)c
8.there os a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography
- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches political science, history and biology
(a)a
(b)b
(c)c
(d)e
9.1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how is ravi related to raju
(a)brother
(b)uncle
(c)cousin
(d)maternal uncle
10.1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how ravi related to ashok
(a)maternal uncle
(b)cousin
(c)brother in law

(d)father in law
11.1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how is ram related to suresh:
(a)brother
(b)cousin
(c)uncle
(d)brother in law
12. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
what is the surname of sanjay:
(a) chawla
(b) chopra
(c) khanna
(d) suresh
13. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how is ram related to rita:
(a) brother
(b) uncle
(c) maternal uncle
(d) cousin
14. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
renu is sanjay's ----------
(a) sister
(b)sister in law
(c)aunty
(d)cousin
15. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
raju's sur name is:
(a) chawla
(b)khanna

(c)chopra
(d)none of these
16. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
sumit and suresh are related as:
(a) brother in law
(b)cousin
(c)brother
(d)uncle
17. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how sonu related to ravi.
(a) brother
(b)brother in law
(c)nephew
(d)father
18.1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how garima is related to mr. & mrs. khanna:
(a)daughter
(b)neice
(c)sister in law
(d)daughter in law
19. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how ashok and sanjay are lated to mr. mrs. copra:
(a)sons
(b)nephews
(c)grand son
(d)none of these
20. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a

3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
if g used a computer justbefore c who use 4:
(a) a
(b)b
(c)e
(d)d
21. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a
3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
who arethe person in the night shift.
(a)f g
(b)f e
(c)b e
(d)b c
22. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a
3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
who use the 2nd computer
(a) a
(b)h
(c)d
(d)e
23. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a
3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
who are the person in the morning shift
(a) hec
(b)ahd

(c)efg
(d)dec
24. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a
3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
who takes first computer
(a) a
(b)h
(c)d
(d)e
25. seven persons p,q,r,s,t,u,v and w are to be assigned seven adjacent
chambers on the same floor in a apartment according to following
conditions:
1 u is assigned as far away from r as t is
2 p and r prefer to have adjacent chanmbers
3 v will have to be assigned chamber no. 5
4 q;s work requirs him to speak on phone frequently through out the day.
5 p, s and t all smoke. v is allergic to toacco smoke and must have non
smoker in the chamber ajjacent own.
6 unless otherwise specified all employeed maintain silence in their
chambers.
the best location of s in on the floor is:
(a)2
(b)3
(c)4
(d)7
Answers:
1 d 2 d 3 c 4 b 5 b 6 c
7 d 8 d 9 b 10 a 11 d 12 b
13 c 14 c 15 b 16 a 17 c 18 d
19 c 20 c 21 d 22 b 23 b 24 a 25 a
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















  #3  
Old 18th May 2015, 05:03 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Dena bank PO exam Previous year papers

I doing efforts to crack the Dena bank PO exam. Will any one share the question paper for the Dena bank PO exam, so I can practice even more?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 18th May 2015, 05:08 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 23,085
Default Re: Dena bank PO exam Previous year papers

As per your request, I am forwarding you question paper for the Dena bank PO exam, I hope this question paper will help you.

1. If Step IV reads ‘to restrict the use of air conditioners”, which of the following will definitely be the input?
(1)use to of the air conditioners restrict
(2)restrict the to of air conditioners use
(3)the air conditioners of restrict use to
(4) Can’t be determined
(5) None of these

Directions: Read the following information carefully and answer the questions given below:

A famous museum issues entry passes to all its visitors for security reasons. Visitors are allowed in batches after every one hour. In a day there are six batches. A code is printed on entry pass which keeps on changing for every batch. Following is an illustration of pass-codes issued for each batch.
Batch I: clothes neat and clean liked are all by
Batch II: by clothes neat all are and clean liked
Batch III: liked by clothes clean and neat all are and so on…

2. If pass-code for the third batch is ‘night succeed day and hard work-to for’, what will be the pass-code for the sixth batch?
(1)work hard to for succeed night and day
(2)hard work for and succeed night to day
(3)work hard for to succeed night and day
(4)hard work for to succeed night and day
(5) None of these

3. If ‘visit in zoo should the time day’ is the pass-code for the fifth batch, zoo we the should visit day time in’ will be the pass-code for which of following batches?
(1) II
(2) IV
(3) I
(4) III
(5) VI

4. Sanjay visited the museum in the fourth batch and was issued a pass-code ‘to fast rush avoid not do very run’. What would have been the pass-code for him had he visited the museum in the second bitch?
(1)rush do not avoid to run very fast
(2)rush not do-avoid to run very
(3)avoid rush not do to run very fast
(4) Date inadequate
(5) None of these

5. Subodh went to visit the museum in the second batch. He was issued a pass-code ‘length the day equal of an night are’. However, he could not visit the museum in the second batch as he was a little late. He then preferred to visit in the fifth batch. What will be the new pass-code issued to him?
(1)and of are night the length equal day
(2)and are of night the length equal day
(3)and of are night the equal day length
(4 )an d of are th e night len gth day equal
(5) None of these
6. If ass-code for the second batch is ‘to confidence hard you leads work and success’, what will be the pass-code for the fourth batch?
(1)leads success to you hard confidence and work
(2)leads success you to hard confidence and work
(3)leads success to you hard confidence work and
(4)leads to success you hard confidence and work
(5) None of these

7. If the pass-code issued for the last (sixth) batch is ‘and pencil by all boys used are pen’, what will be the passcode for the first batch?
(1)pencil and pen are used by all boys
(2)pen and pencil used are by all boys
(3)pen and pencil are used by all boys
(4)Pencil and pen are used all by boys
(5) None of these
8. If the pass-code for the sixth batch is ‘not go the way to of out do’, what will be the pass-code for the third batch?
(1)Of do to out go not way the
(2)of to do out not go way the
(3)of to go out do not way the
(4) Data inadequate
(5) None of these

Directions: Study the following information to answer the given questions:

A word rearrangement machine when given an input line of words, rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and the steps of rearrangement:
Input: Over you pat me crow easy to.
Steps: (I) pat over you crow easy to me
Steps: (II) crow pat over you to me easy
Steps: (III) over crow pal to me easy you
Steps: (IV) to over crow pat easy you me and so on.
As per the rule followed in the above steps, find out the appropriate step for the given input in the following questions:

9. If Step II of an input is ‘ge su but he for game free’, what would be step VI?
(1)a for but fine he game su
(2)for free ge game su he but
(3)free ge for but game su he
(4)he ge su but game free for
(5) None of these

10. If step IV of an input is ‘blue navy kit lime se get‘, which of the following would definitely be the input?
(1)navy get lime out kit se blue
(2)lime navy get kit se blue out
(3)lime blue navy kit get out se
(4)kit blue navy se get out lime
(5) None of these

11. Input: but calm free are so not eat. Which of the following will be the 3rd step for this input?
(1)so free but calm eat are not
(2)but calm are free not so eat
(3)are but calm free not eat so
(4)but so free eat are not calm
(5) None of these
12. If step V of an input is ‘put down col in as mach sa’ , what would be the 8th step?
(1)down in put much sa as col
(2)in put down cot much sa as
(3)much in put down sa as col
(4)col put down as much sa in
(5) None of these

13. Input: rim bye eat klin fe to low Which of the following steps would be ‘fe low rim to bye klin eat’?
(1) VIth
(2) vth
(3) IVth
(4) IIIrd
(5) None of these

Directions: A word arrangement machine, when given a particular input, rearranges it following a particular rule. The following is the illustration of the input and the steps of arrangement:

Input: Put pocket hand watch he for them.
Step I: Put for he watch hand pocket them.
Step II: Put he for watch pocket hand them.
Step III: Put hand pocket watch for he them.
Step IV: Put pocket hand watch he for them.
And so on goes the machine. Study the logic and answer the questions that follow:

14. If Step III of a given input be ‘fly sky birds my su fur say’, what is the seventh step of the input?
(1)fly sky birds my su fur say
(2)fly birds sky my fur su say
(3)fly fur su my birds sky say
(4)fly su fur my sky birds say
(5) None of these

15. If Step VII of an input is ‘slow ran dhurwa pat hak dig vi’, what is step V of that input?
(1)slow dig hak pat dhurwa ran vi
(2)slow hak dig pat ran dhurwa vi
(3)slow hak dig pat ran dhurwa vi
(4)slow ran dhurwa pat hak dig vi
(5) None of these

19. Which of the following could possibly
be C’s score?
(a) 70
(b) 91
(c) 86
(d) 61
(e) 81

20. Which of the following is true with
respect to the given information?
(a) D’s score was definitely less than
60
(b) F scored the maximum marks
(c) Only two people scored more
than C
(d) There is a possibility that B scored
79 marks
(e) None is true

21. The person who scored the maximum,
scored 13 marks more than F’s marks.
Which of the following can be D’s
score?
(a) 94 (b) 60
(c) 89 (d) 78
(e) 81

22-29. Study the following information
carefully to answer the given questions:
Eight person from different viz. UCO
bank, Syndicate bank, Canara bank, PNB, Dena
Bank, Oriental Bank of Commerce, Indian bank
and Bank of Maharashtra are sitting in two
parallel rows containing four people each, in
such a way that there is an equal distance
between adjacent persons. In row-1 A, B, C and
D are seated and all of them are facing with
south. In row-2 P, Q, R and S are seated and all
of them are facing north. Therefore, in the
given seating arrangement each member
seated in a row faces another member of the
other row. (All the information given above
does not necessarily represent the order of
seating as in the final arrangement)
• C sits second to right of the person from Bank
of Maharashtra. R is an immediate neighbour
of the person who faces the person from Bank
of Maharashtra.
• Only one person sits between R and the person
for PNB. Immediate neighbour of the person
from PNB faces the person from Canara Bank.
• The person from UCO bank faces the person
from Oriental Bank of Commerce. R is not from
Oriental Bank of Commerce. P is not from PNB.
P does not face the person from Bank of
Maharashtra.
• Q faces the person from Dena bank. The one
who faces S sits to the immediate left of A.
• B does not sit at any of the extreme ends of
the line. The person from Bank of
Maharashtra does not face the person from
Syndicate bank.

22. Which of the following is true regarding
A?
(a) The person from UCO bank faces
A
(b) The person from Bank of
Maharashtra is an immediate
neighbour of A
(c) A faces the person who sits
second to right of R
(d) A is from Oriental Bank of
Commerce
(e) A sits at one of the extreme ends
of the line

23. Who is seated between R and the
person from PNB?
5
(a) The person from Oriental Bank of
Commerce
(b) P (c) Q
(d) The person from Syndicate bank
(e) S

24. Who amongst the following sit at
extreme ends of the rows?
(a) D and the person from PNB
(b) The person from Indian bank of
UCO bank
(c) The person from Dena bank and
P
(d) The person from Syndicate bank
and D
(e) C, Q
25. Who amongst the following faces the
person Bank of Maharashtra?
(a) The person from Indian bank
(b) P (c) R
(d) The person from Syndicate bank
(e) The person from Canara bank

26. P is related to Dena bank in the same
way as B is related to PNB based on the
given arrangement. To who amongst
the following id D related to, following
the same pattern?
(a) Syndicate bank
(b) Canara Bank
(c) Bank of Maharashtra
(d) Indian bank
(e) Oriental Bank of Commerce

27. Four of the following five are alike in a
certain way based on the given seating
arrangement and thus from a group.
Which is the one that does not belong
to that grop?
(a) Canara bank (b) R
(c) Syndicate bank
(d) Q
(e) Oriental Bank Of Maharashtra
28. Who amongst the following is form
Syndicate bank?
(a) C (b) R
(c) P (d) D
(e) A

29. C is from which of the following banks?
(a) Dena bank
(b) Oriental Bank of Commerce
(c) UCO bank
(d) Syndicate bank
(e) Canara bank
30-34. Each of the question below consists of
a question and three statements numbered I,
II and III given below it. You have to decide
whether the data provided in the statements
are sufficient to answer the question. Read all
the three statements and—
Give answer (1) if the data in Statement I
and II are sufficient to
answer the question,
while the data in
Statement III are not
required to answer the
question
Give answer (2) if the data in Statement I
and III are sufficient to
answer the question,
while the data in
Statement III are not
required to answer the
question
Give answer (3) if the
data in Statement II and
III are sufficient to
answer the question,
while the data in
Statement III are not
required to answer the
question
Give answer (4) if the data in either
Statement I alone or
Statement II alone or
Statement III alone are
sufficient to answer the
question.
Give answer (5) if the data in all
Statement I, II and III
together are necessary to
answer the question.
30.Among six people P, Q, R, S, T and V each
lives on a different floor of a six storey
building having six floors numbered
one to six (the ground floor is
numbered 1, the floor above it,
number 2 and so on and the topmost
floor is numbered 6). Who lives o the
topmost floor?
(1) There is only one floor between
the floors on which R and Q live.
P lives on an even numbered
floor.
(2) T does not live on an even
numbered floor. Q lives on an
even numbered floor. Q does not
live on the topmost floor.
(3) S lives on an odd numbered floor.
There are two floors between the
floors on which S and P live. T
lives on a floor immediately
above R’s floor.
31. There are six letters W, A, R, S, N and E.
Is ‘ANSWER’ the word formed after
performing the following operations
using these sex letters only?
(a) E is placed fourth to the right of
A. S is not placed immediately
next to either A or E.
(b) R is placed immediately net
(either left or right) to E. W is
placed immediately next (either
left or right) to S.
(c) Both N and W are placed
immediately next to S. The word
does not begin with R. A is not
placed immediately next to W.
32. Point D is in which direction with
respect to Point B?
(a) Point A is to the west of Point B.
Point C is to the north of Point B.
Point D is 9m from Point B.
(b) Point G is to the south of Point D.
Point G is 4m from Point B. Point
D is 9m from Point B.
(c) Point A is to the west of Point B.
Point B is exactly midway
between Points A and E.
(d) Point F is to the south of Point E.
Point D is to the west of Point F.
33. How is ‘one’ coded in the code
language?
(a) ‘one of its kind’ is coded as ‘zo pi
ko fe’ in kind and cash’ is coded
as ‘ga to ru ko’
(b) ‘its point for origin’ is coded as
‘ba le fe mi’ and ‘make a point
clear’ is coded as ‘yu si mi de’
(c) ‘make money and cash’ is coded
as ‘tu mi ru hy’ and ‘money of
various kind’ is coded as ‘qu ko zo
hy’.
34. Are all the four friends viz. A, B, C and
D who are sitting around a circular
table, facing the centre?
(a) B sits second to right of D. D faces
the centre. C sits to immediate
right of both B and D.
(b) A sits to immediate left of B. C is
not an immediate neighbour of
A. C sits to immediate right of D.
(c) D is an immediate neighbour of
both A and C. B sits to the
immediate left of A. C is sits to
the immediate right of B.
35. Read the following information
carefully and answer the question
which follows:

Farmers found using chemical
fertilizers in the organic-farming area
of their farms would be heavily fined.
Which of the following statement is an
assumption implicit in the given
statement?
(a) Chemical fertilizers harm the
crop.
(b) A farm’s area for organic and
chemical farming is different
(c) Farmers who do not use chemical
fertilizers in the chemical farming
area would be penalized as well.
(d) All farmers undertake both these
kinds of farming (chemical as
well as organic) in their farms.
(e) Organic fertilizers are banned in
the area for chemical farming.
36-40. Read the following information
carefully and answer the questions which
follow:

Small brands are now looking beyond local
grocary stores adn are tying up with
Supermarkets such as Big Bazar to pull their
business out of troubled waters.
36. Which of the following can be inferred
from the given information? (An
inference is something that is not
directly states but can be inferred from
the given information)
(a) Merchandise of smaller brands
would not be available at local
grocery stores in the near future.
(b) Smaller brands cannot compete
with bigger one in a supermarket
set-up.
(c) There is a perception among
small brands that sale in a
supermarket is higher than that
of small grocery stores.
(d) Supermarkets generate more
revenue by selling products of
bigger brands as compared to the
smaller ones.
(e) Smaller brands have always had
more tie-ups with supermarkets
as compared to small grocery
stores.
37-40. These questions are based on the
information given above and the sentences
labeled (A), (B), (C), (D), (E) and (F), as given
below.
(a) A smaller brand manufacturing a certain
product of quality comparable with that of a
bigger brand, makes much more profit from
the local grocery stores than from the
supermarkets.
(b) As the supermarkets have been set up only in
bigger cities at present, this step would fail
to deliver result in the smaller cities.
(c) Supermarkets help the smaller brands to
break into newer markets without investing
substantially in distribution.
(d) Supermarkets charge the smaller brands 10%
higher than the amount charged to the bigger
brands.
(e) Being outnumbered by the bigger brands,
visibility of the smaller at local grocery stores
is much lower as compared to the
supermarkets.
(f) Smaller brands are currently making
substantial losses in their businesses.

37. Which of the statements numbered
(A), (B), (C), (D), (E) and (F) can be
assumed from the facts/information
given in the statement? (An
assumption is something supposed or
taken for granted)
(a) Only (A)
(b) Only (B)
(c) Both (B) and (C)
(d) Both (D) and (D)
(e) Only (F)
38. Which of the statements numbered
(A), (B), (C), (D), (E) and (F) represents
a disadvantage of the small grocery
stores over the Supermarkets from the
perspective of a smaller brand?
(a) Only (A)
(b) Only (C)
(c) Only (E)
(d) Only (F)
(e) Both (B) and (C)

39. Which of the statements (A), (B), (C),
(D) and (E) mentioned above
represents a reason for the shift from
local grocery stores to supermarkets by
the smaller brands?
(a) Only (A)
(b) Only (B)
(c) Only (D)
(d) Both (A) and (D)
(e) Both (C) and (E)
40. Which of the statements numbered
(A), (B), (C) (E) and (F) mentioned
above should prove that the step taken
by the smaller brands (of moving to
supermarkets) may not necessarily be
correct?
(a) Only (A)
(b) Only (C)
(c) Only (E)
(d) Only (F)
(e) Both (B) and (E)

For more questions, download the attachment
Attached Files
File Type: pdf Dena Bank PO exam Question paper.pdf (1.70 MB, 33 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bank of Baroda clerk exam previous year question papers in PDF format Unregistered Main Forum 5 16th March 2016 06:08 PM
Andhra Bank clerk exam post previous year question papers Unregistered Main Forum 3 19th December 2015 05:30 PM
Bank clerk exam post previous year question papers Unregistered Main Forum 3 16th December 2015 05:56 PM
Federal Bank Probationary Officers exam previous year question papers Unregistered Main Forum 3 9th December 2015 09:32 AM
Probationary exam previous year question papers of Bank of Baroda Unregistered Main Forum 3 7th December 2015 07:51 PM
Previous year question papers bank clerk exam of IBPS Unregistered Main Forum 3 2nd December 2015 09:46 AM
Clerk exam previous year question papers of Bank of Baroda Unregistered Main Forum 3 29th November 2015 02:48 PM
Canara bank probationary exam previous year question papers Unregistered Main Forum 3 26th November 2015 01:16 PM
Cooperative Bank clerk exam previous year question papers Unregistered Main Forum 3 26th November 2015 12:27 PM
Central Bank of India IT exam previous year question papers Unregistered Main Forum 3 17th November 2015 12:23 PM
Previous year question papers of State Bank of India PO exam Unregistered Main Forum 3 6th November 2015 03:44 PM
Bank of Baroda clerk exam post previous year question papers Unregistered Main Forum 3 6th November 2015 08:53 AM
Previous year papers for SBI Bank PO exam Unregistered Main Forum 3 5th November 2015 02:38 PM
Canara Bank Probationary Officers exam previous year question papers Unregistered Main Forum 3 26th March 2015 04:37 PM
Bank of Baroda Probationary Officers exam previous year question papers Unregistered Main Forum 5 4th August 2014 10:10 AM
Canara Bank clerk exam post previous year question papers Unregistered Main Forum 1 2nd August 2014 12:12 PM
SBI Bank PO Exam Previous year papers Unregistered Main Forum 1 31st July 2014 03:20 PM
Pallavan Gramian Bank Exam previous year question papers Unregistered Main Forum 1 25th July 2014 04:54 PM
SBI bank PO exam previous year question papers Unregistered Main Forum 1 23rd July 2014 10:02 AM
Bank of Baroda previous year clerical exam question papers in PDF format Unregistered Main Forum 1 17th July 2014 10:21 AM


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 10:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3