AP Mahesh Bank PO Exam Pattern - 2017 2018 Student Forum
 

Go Back   2017 2018 Student Forum > Management Forum > Main Forum



 
Thread Tools
  #1  
Old 7th September 2015, 09:52 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default AP Mahesh Bank PO Exam Pattern

I have applied for AP Mahesh Bank PO exam and I want the exam pattern of this exam for preparation so can you please provide me?
Reply With Quote Quick reply to this message

  #2  
Old 7th September 2015, 09:54 AM
Super Moderator
 
Join Date: May 2012
Posts: 58,029
Default Re: AP Mahesh Bank PO Exam Pattern

Ok, as you want the exam pattern of AP Mahesh Bank PO exam so here I am providing you.

AP Mahesh Bank PO 2015 Pattern


Exam paper is divided into four section – English, GK, GA, Reasoning etc.

Total marks shall be 200.

S. No. Subject Name Total Marks
01 English Language 50
02 General Awareness, Marketing & Computers 50
03 Analysis & Interpretation 50
04 Reasoning (High Level) 50
Total Marks 200

English language:

S.No AREA
1 Reading Comprehension
2 Faulty Construction
3 Jumbled Sentences
4 Close Passages

Reasoning (high level):

S.No NAME
1 Input – output
2 Sentence coding
3 Logical Reasoning
4 Syllogism
5 Puzzle / Seating Arrangement
6 Data Sufficiency
7 Direction &other problem

General awareness:

S. No Area
1 Banking Awareness
2 Current Affairs
3 Computer Awareness
4 Marketing

Data analysis & interpretation:

S.No AREA
1 Probability
2 Line Graph
3 Pie Charts
4 Bar Charts
5 Tables
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















  #3  
Old 17th December 2015, 05:07 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: AP Mahesh Bank PO Exam Pattern

Hi I require the AP Mahesh Bank Probationary Officer Exam Pattern as well as sample paper for reference purpose?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 17th December 2015, 05:08 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 21,084
Default Re: AP Mahesh Bank PO Exam Pattern

The AP Mahesh Bank Probationary Officer’s Exam Pattern as well as sample paper for reference purpose are given below:

Examination Pattern:-

S. No.
Subject Name
Total Marks

01
English Language
50

02
General Awareness,
Marketing & Computers
50

03
Analysis & Interpretation
50

04
Reasoning (High Level)
50

Total Marks
200

Model Question Paper for AP Mahesh Bank is as follows:

Aptitude Number systems

1) The number of prime numbers in (25)13 * (10)7 * (27)5 is?
A) 25

B) 32

C) 55

D) 42

2) what will be the remainder when (29)36 is divided by 28?
A) 0

B) 1

C) 29

D) 5

3) what is the difference in intrinsic value and local value of 6 in 8631

A) 496

B) 594

C) 725

D) 122

4) Replace the * in the number 6* 106 by a suitable digit so that the number formed is exactly

divisible by 11?
A) 2

B) 8

C) 5

D) 12

5) A number is greater than 3 but less than 8. Also the number is greater than 6 but less than 10

What is the number?
A) 7

B) 10

C) 5

D) 3

6) The number that is nearest to 2160 and exactly divisible by 52 is?

A) 2132

B) 2148

C) 2184

D) 2177

7) what will be the digit in the unit place in the product (3807)194 * (932)84?
A) 1

B) 9

C) 4

D) 2

8) How many nimbers between 101 and 300 are divisible by both 3 and 5?

A) 14

B) 20

C) 107

D) 34



9) There is a number 8*20 which if multiplied by 6, the product is divisible by 8. The digit replacing *

mark is?

A) 4

B) Any digit in between 0 and 9

C) 0

D] 2


10) (1/3 – 1/4) is added to a number. From the sum so obtained, 1/3 of 1/4 is subtracted and the

remainder is (1/3+1/4). The number is:

A) 7/12

B) 1/12

C) 1/4

D) 2/4



11) What least number must be added to 859622, to get a number exactly divisible by 456?

A) 485

B) 394

C) 467

D) 387



12) The ratio between two numbers is 4:5 and their sum is 540. The greater of the two numbers is?

A) 360

B) 240

C) 300

D) 700

APTITUDE ANSWERS :

(1) C

(2) B

(3) B

(4) A

(5) A

(6) C

(7) C

(8) A

(9) B

(10)A

(11)B

(12)C
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 21st February 2016, 12:53 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: AP Mahesh Bank PO Exam Pattern

Hello sir I want to prepare for AP Mahesh Bank PO Exam so here can you please give me its exam pattern ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 21st February 2016, 12:53 PM
Super Moderator
 
Join Date: May 2012
Posts: 58,029
Default Re: AP Mahesh Bank PO Exam Pattern

Hey as per my idea giving PO exam is good option as now a day banking sector playing very important role

Qualification required

Applicants must be qualified the Graduation of a recognized University with minimum 50% marks in the examination.

Application fees

General 600

OBC 600

SC 600

ST 600

Exam pattern

English Language 50

General Awareness, Marketing & Computers 50

Analysis & Interpretation 50

Reasoning (High Level) 50

Total Marks 200

Selection criteria

Candidate is selected on the basis of

Written exam

Interview
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mahesh Bank PO Unregistered Main Forum 1 28th April 2016 02:26 PM
Mahesh bank details Unregistered Main Forum 1 29th March 2016 03:17 PM
Mahesh Bank Jobs Unregistered Main Forum 1 20th March 2016 05:54 PM
AP Mahesh Bank Careers Unregistered Main Forum 1 29th February 2016 05:51 PM
Mahesh Bank Shamsheergunj Unregistered Main Forum 1 29th February 2016 10:42 AM
Mahesh Bank Annual Report Unregistered Main Forum 1 20th February 2016 11:03 AM
AP Mahesh Bank Online Unregistered Main Forum 3 3rd January 2016 09:43 AM
Mahesh Cooperative Bank Unregistered Main Forum 1 15th December 2015 06:59 PM
AP Mahesh Cooperative Bank Ltd Unregistered Main Forum 1 15th December 2015 03:31 PM
Exam pattern and the syllabus of State Bank of India clerk exam Unregistered Main Forum 3 15th December 2015 09:13 AM
Mahesh Bank Osmangunj Unregistered Main Forum 1 4th December 2015 04:26 PM
Mahesh Bank Previous Exam Papers Unregistered Main Forum 3 4th December 2015 01:25 PM
Mahesh bank Jaipur Unregistered Main Forum 1 3rd December 2015 03:38 PM
Mahesh Sahakari Bank Camp Unregistered Main Forum 3 17th November 2015 04:32 PM
Mahesh Bank Guntur Unregistered Main Forum 1 8th September 2015 03:52 PM
Mahesh Bank PO Syllabus Unregistered Main Forum 1 7th August 2015 01:31 PM
A.P. Mahesh Co-operative Urban Bank Ltd Unregistered Main Forum 1 4th August 2015 11:03 AM
AP Mahesh Bank Recruitment Unregistered Main Forum 1 2nd August 2015 01:56 PM
AP Mahesh Co-operative Urban Bank Ltd Clerk Exam Eligibility Unregistered Main Forum 3 19th March 2015 04:27 PM
Syllabus and the exam pattern of Reserve Bank of India Young Scholar Exam Unregistered Main Forum 1 19th August 2014 10:54 AM


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 10:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3